Puno su očekivali
61

Katastrofa za domaćina Copa Americe! Nogometaši SAD-a ispali sa svih 11 igrača iz "liga petice"

D. P.
Kraj za Pulišića i društvo (Foto: EPA-EFE)
Kraj za Pulišića i društvo (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Sjedinjenih Američkih Država ispali su u grupnoj fazi Copa Americe, na kojoj su domaćini, a nije im pomoglo ni to što su sa svim svojim zvijezdama došli u nadi da se bore za trofej.

Reprezentacija SAD-a napreduje iz godine u godinu, ali se svejedno oprostila već u najranijoj fazi Copa Americe. Da stvari budu katastrofalnije po domaćina ovog takmičenja, iz grupe je dalje prošla jedna Panama, koja se po igračkom kadru ne može mjeriti sa SAD-om.

Bolja od SAD-a u trećem kolu grupne faze bila je selekcija Urugvaja koja je slavila rezultatom 1:0 i tako se s prvog mjesta i sa svih devet osvojenih bodova plasirala u nokaut-fazu Copa Americe. Jedini gol na utakmici djelo je Mathiasa Oliveire iz 66. minute.

Dalje ide i selekcija Paname koja je s laganih 3:1 bila bolja od Bolivije te tako sa šest bodova zauzela drugo mjesto ispred SAD-a koji je osvojio samo tri boda.

SAD-u nije pomoglo ni to što im je tim sastavljen od prvih 11 igrača koji igraju u "ligama petice". Lideri su Milanov Christian Pulišić i Juventusov Weston McKennie, a tu je pet igrača iz engleske Premier lige, trojica iz italijanske Serije A, dvojica iz njemačke Bundeslige te jedan iz francuske La Lige.

Tako smo saznali sedam od osam putnika u četvrtfinale. Dalje su prošli Argentina, Kanada, Venecuela, Ekvador, Urugvaj, Panama i Kolumbija, a večeras se očekuje da plasman dalje ovjeri i Brazil koji igra upravo protiv rasterećene Kolumbije i dovoljan mu je bod za plasman dalje.

Tabela: