Nakon Igmana
110

Kraj za trenera s najdužim mandatom u ligi: Vlado Jagodić dobio otkaz!

D. P.
Jagodić dobio otkaz (Foto: T. S./Klix.ba)
Jagodić dobio otkaz (Foto: T. S./Klix.ba)
Iskusni bosanskohercegovački trener Vlado Jagodić dobio je otkaz na klupi Sloge Meridian nakon posljednjeg poraza, ovoga puta od Igmana na domaćem terenu.

Nogometaši Igmana iznenađujuće su slavili rezultatom 2:0 protiv Sloge u Doboju, na jednom od najtežih gostovanja u Wwin ligi BiH u posljednjim sezonama jer je sa Sloginog stadiona malo ko odnio sva tri boda.

Nakon utakmice, trener Vlado Jagodić je potvrdio da je smijenjen s te pozicije nakon godinu i po dana provedenih na klupi Dobojlija. Presudan je bio poraz od Igmana.

Ove sezone Sloga ne liči na onu ekipu koja se prošle sezone do same završnice borila za plasman u Evropu. Dobojlije su ostvarile samo jedan trijumf u prvih šest utakmica i nalaze se u zoni ispadanja.

Ceh je platio pouzdani trener, koji je 2011. godine osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine s Borcem. Zanimljivo, Jagodić je bio trener s najdužim mandatom u elitnom rangu bh. nogometa do trenutka otkaza u Slogi, a jedino duže od njega je na klupi Velibor Đurić u Radniku, ali je ekipu vodio u nižem rangu takmičenja.

Jagodić je u karijeri vodio brojne bh. ekipe poput Borca, Čelika, Sloge, Zvijezde, Jedinstva, Radnika... Bio je i selektor jedne od najboljih generacija U-21 reprezentacije BiH.