Može ići iz kluba
106

Luka Jović u Milanu doživio najveće poniženje u karijeri, niko više ne računa na njega

D. P.
Joviću je rečeno da može tražiti novi klub (Foto: EPA-EFE)
Joviću je rečeno da može tražiti novi klub (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski nogometaš i nekada jedan od najtalentovanijih napadača Evrope Luka Jović doživio je potpuni krah u karijeri jer ga njegov Milan nije ni registrovao za novu sezonu UEFA-inih takmičenja.

Jović (26) definitivno je dobio poruku iz kluba da se na njega ne računa. Prije nekoliko godina u dresu Frankfurta i Real Madrida važio je za jednog od najperspektivnijih napadača Evrope, ali se nigdje nije nametnuo, tako da mu slijedi razlaz i s Milanom.

Trener Milana Paulo Fonseca je sinoć objavio konačnu listu prijavljenih igrača za novu sezonu Lige prvaka, a Luke Jovića nema ni na listi A ni na listi B. On je jedini iskusniji senior u ekipi kojeg nema na listi.

Očigledno je dolazak Tammyja Abrahama promijenio stavove Fonsece u pogledu Jovića jer je srbijanski napadač ovoga ljeta zadužio "devetku" na dresu u klubu i očekivao se pravi "bum" u narednoj sezoni.

Međutim, Milan sada ima trojicu napadača u klubu koji su ispred Jovića, a to su Alvaro Morata, Noah Okafor i Tammy Abraham. Jović će sreću potražiti negdje drugo.

Posljednjih dana srbijanski mediji pominju da će se Jović vratiti u Crvenu zvezdu, ali je ostalo vrlo malo vremena da Beograđani završe još jedan veliki posao. Podsjetimo, sinoć je Zvezda ozvaničila dovođenje reprezentativca BiH Radeta Krunića, koji je s Jovićem dijelio svlačionicu u Milanu.

Potpuno nevjerovatno djeluju podaci da je Jović tokom ljeta dobio novi ugovor, zadužio dres s brojem devet te čak obavio fotografisanje u dresu Milana na plakatu za Ligu prvaka. Šta se dogodilo u međuvremenu, pa je nogometaš porijeklom iz Bijeljine potpuno pao u drugi plan, još uvijek nije poznato.