Još neviđen slučaj
15

Mulalić ipak ne mijenja sport, iz Bužima kažu da je došlo do nesporazuma s administratorom stranice

N. M.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini večeras je iznenadila vijest da doskorašnji član Sarajeva Enedin Mulalić mijenja sport i počinje igrati futsal, no ubrzo se ponovo oglasio Futsal klub Bužim, koji ga je bio predstavio kao svog igrača, te poručio da se radi o nesporazumu.

Dvadesetogodišnji Mulalić očito neće promijeniti sport i nogomet zamijeniti futsalom, pošto iz Bužima kažu da je došlo do nesporazuma s administratorom njihove stranice.

"Želimo vas obavijestiti da je u prethodnoj objavi došlo do greške, odnosno nesporazuma sa administratorom koji vodi stranicu u vezi s informacijom o igraču Enedinu Mulaliću. Iako je Enedin sjajan fudbaler koji trenutno trenira s nama da bi održao formu i bio spreman za nove izazove, želimo naglasiti da on isključivo nastavlja svoju profesionalnu karijeru u velikom nogometu", saopćili su iz Futsal kluba Bužim.

Tako će Mulalić nastaviti potragu za novim angažmanom u nogometnoj karijeri, a bez kluba je od početka septembra kad je raskinuo ugovor sa Sarajevom.

Proljetnu polusezonu je Mulalić proveo na posudbi u Zvijezdi 09, a ukupno je u elitnom rangu bh. nogometa skupio 24 nastupa.

Riječ je i o omladinskom reprezentativcu BiH, koji je za juniorsku reprezentaciju naše zemlje upisao devet nastupa, a sada ostaje da vidimo gdje će zaista nastaviti karijeru.