Nije imao ko potpisati
34

Na Copa Americi je trebao zaigrati 16-godišnjak, ali su mu snovi propali zbog porodice

D. P.
Paniagua je drugi najmlađi strijelac Copa Libertadoresa (Foto: NS Bolivije)
Paniagua je drugi najmlađi strijelac Copa Libertadoresa (Foto: NS Bolivije)
Supertalentovani nogometaš Moises Paniagua (16) trebao je biti najmlađi igrač na predstojećem izdanju Copa Americe u reprezentaciji Bolivije, ali na kraju nije uspio dobiti vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Paniagua, koji je ušao u historiju Copa Libertadoresa kao drugi najmlađi strijelac svih vremena, bio je na pragu ispunjenja snova i nastupa na kontinentalnom takmičenju za svoju reprezentaciju sa samo 16 godina.

Međutim, snovi su mu propali zbog roditelja, odnosno nije uspio dobiti vizu za Sjedinjene Američke Države jer mu roditelji nisu uspjeli potpisati odobrenje.

Mladi ofanzivni veznjak našao se na spisku selektora Zage za Copa Americu, ali nije dobio puno roditeljsko odobrenje da putuje. Njegov otac nije bio u državi kada je trebao potpisati saglasnost, dok nije poznat slučaj s majkom.

Bolivijski nogometni savez navodi da je Paniagua bio izabran na spisak putnika za SAD, iako još uvijek nije poznata finalna lista od 26 igrača za Copa Americu.

Inače, Bolivija se nalazi u grupi C u kojoj su još SAD, Paragvaj i Panama. Prvu utakmicu će igrati protiv domaćina 23. juna u Arlingtonu (Teksas).

Mladi nogometaš inače igra za ekipu Always Ready, jedan od najjačih bolivijskih klubova, a gol u Copa Libertadoresu kojeg je postigao kao 16-godišnjak je upisao u pobjedi nad peruanskim Sporting Cristalom rezultatom 6:1.