Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koji crni milimetar ili dva? Na montazi mozda nekom izgleda kao milimetar ili dva, a covjeku cijeli vrh kopacke, gdje su prsti, ispred. Da je mikrometar, ofsajd je, zato i postoji sva ova tehnologija. Drugi je par rukava sto je mnogi zloupotrebljavaju ili namjerno koriste pogresno kako bi je prikazali losom.
Slažem se, ali nije trebalo svirati penal. Igrači već sad treniraju kako protivnika u njegovom šesnaestercu pogoditi u ruku i tako odlučiti utakmicu. To ne može biti smisao fudbala.
Danska je dosadna i dobro što su ispali
Ofsajd ne znamo je li bio, zavisi da li je snimak napravljen kad je lopta upućena. Penal je bio, trebao je biti poništen, jer je Haverz stao pri izvođenju,
Njemačka je morala proći..i to je jasno i neka su prošli. Ovaj ofsajd je nastao u ternu..u djeliću sekunde. Mora se vidjeti gdje se u tom istom trenu nalazi lopta..Putanju lopte i zamrrznuti položaj u ovom istom trenu...kada se pokazuju tjela igrača...Inače VAR može manipulisati sa ovim sitnim ofsajdima kako hoće...odnosno..kako im se naloži....Ja bih lično i gosp.Olivera poslao kući.
Znaci igranje rukom u kaznenom nije penal, a 10 cm ofsajda nije ofsajd. Ok
Nije bio penal, da ponovo kažem. Susret lopte i ruke pomjerio dva do tri atoma prašine i sudija svira. Hajde ba.
Ponovo nisi u pravu. Ako je belgiji ponisten gol zbog istog malog kontakta rukom,zasto bi za druge vrijedila druga pravila.
a ponisteni gol njemacke onda je isto tako trebo biti priznat
Bez obzira na sve, Njemacka je zasluzeno prosla, a i atmosfera je uvijek bolja dok igra domacin. Covjek je definitivno najveci gubitnik veceri - ponisten gol, ruka, pretrcan kod drugog gola i zuti karton.
Ma hajte molim vas generalno gledajuci Njemacka zasluzeno pobijedila cak i sa vise golova razlike, danci nisu centra presli kako treba.
Samo lud veruje u pravdu. Swabe su morale pobediti. Veliki novac je u igri.
Nogomet je postao toliko dosadan i težak za gledanje. U pravu su Ameri kad kažu ženski sport.
Sudije su upropastile sve sportove,ono sinoć i sa Hrvatskom je za Haga vjerujte
Veze nema sa penalom 1) nije bilo namjerno 2) putanja lopte se nije promjenila drastično
niti je bio penal niti opsajd ubise drazi fudbala ovim varom stara dobra linija zna se kad se svira opsajd kad je cijeli covjek ispred cuvara sad geldaju i rukav i vrh kopacke i nos a penal isto lakrdija niti je namjerno udario niti je bilo za penala jos malo ce povzati sudije sa sudijama u hagu
Ne kaže se opsajd nego ofsajd i ofsajd je bio, za igranje rukom ne treba namjera i uopste nema veze je li slučajno ili namjerno, postoje opcije kad se ne svira, a ovo nije jedna od njih. Stara dobra vremena kada su velike ekipe dobijale penale onako, kada su nama poništili čist gol protiv Nigerije i 1000
Haj ofsajd i nekako ali sta se ima zaliti na ruku lagano pravilo ne smije se dirati rukom covjek izblokirao ubacaj
Da nije bilo čipa u lopti ne bi bilo jedanaesterca, kamere to nisu vidjele. Isto tako offside od 1cm ali u kom trenutku. U kojoj stotinci. Ako je mjera čip u lopti za tajming offiside koja stotinka se gledala, udara u loptu ili odbijanja lopte od noge.
Čuj to čim su prikazali ubačaj vidjelo se da je izblokirao rukom
Ova pravila treba revidirati, ofsajd treba da bude kad je igrac cijelim tijelom iza zadnjeg igraca!
kako god da se definise pravilo uvijek ce postojati milimetarski ofsajdi (u tvom slucaju neko ce za samo 1mm biti ispred protivnickog igraca i ljudi ce govoriti da je apsurdno da je to ofsajd) i cemu onda promjena pravila
Da, a šta je sa poništenim golom Njemače? To je ok.
Naravno da je OK, očit prekršaj u napadu.