Neuspješna proba
236

Očajna Engleska izgubila od Islanda u generalci uoči Eura i utakmice sa Srbijom

N. K.
Kane nije uhvatio pravu formu (Foto: EPA-EFE)
Kane nije uhvatio pravu formu (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Engleske izgubili su u generalnoj probi uoči Evropskog prvenstva na Wembleyju od selekcije Islanda rezultatom 1:0 te tako zabrinuli naciju koja ovog ljeta očekuje i naslov prvaka Starog kontinenta.

Hladan tuš za domaće navijače uslijedio je već u 12. minuti susreta kada je Thorsteinsson savladao golmana udarcem u donji lijevi ugao gola za vodstvo Islanda. Gol pogledajte ovdje.

Iako je do odlaska na odmor Engleska dominirala u posjedu lopte te konstantno napadala, stvorili su samo jednu veliku priliku kada je Kane u 28. minuti pucao preko gola.

Krenula je Engleska potom žestoko u drugo poluvrijeme, a nakon četiri minute igra u nastavku Foden je imao odličnu šansu kada je lopta otišla malo kraj desne stative.

Uslijedile su potom preslikane scene iz prvog poluvremena i jalovi napadi Engleza koji su dodatno zabrinuli njihove navijače uoči predstojećeg Evropskog prvenstva.

S druge strane, Island je u 67. minuti mogao udvostručiti vodstvo, ali je golman sjajno intervenisao nakon udarca glavom Ingasona. Ostalo je 1:0 za Island.

Podsjetimo, Engleska 16. juna otvara Euro utakmicom grupne faze protiv Srbije. Island će u međuvremenu 10. juna odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a rival će im biti Nizozemska.

Rezultat i strijelac:

Engleska - Island 0:1 (Thorsteinsson 12')