Ostalo šest imena
40

Peljto otpao s liste kandidata, ipak neće suditi najveće hrvatske derbije

H. H.
Irfan Peljto je nedavno sudio susret između Leipziga i Real Madrida (Foto: Twitter)
Irfan Peljto je nedavno sudio susret između Leipziga i Real Madrida (Foto: Twitter)
Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto ipak neće suditi neke od najvećih derbija u Hrvatskoj, iako se spominjala ta mogućnost.

Naime, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić želi da nikad zanimljivije i napetije prvenstvo ima vrhunske sudije, stoga se lista skratila i HNS neće uzeti vrhunske arbitre iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Daniele Orsato, Marco Guida, Davide Massa, Felix Zweiyer, Tobias Stieler i Daniel Siebert. To je šest sudija koji su ušli u uži krug kandidata za četiri derbija do kraja sezone, uključujući i polufinale Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk - Dinamo, koji se igra 3. aprila na Poljudu, prenosi 24sata.hr.

Ko će od njih šestorice suditi, saznat ćemo sedam dana prije derbija, kad se usklade termini sa njemačkom i italijanskom sudijskom organizacijom.

Irfan Peljto, koji je već nekoliko dana u kontaktu s hrvatskim sudijama, otpao je s liste mogućih kandidata. Otpali su i slovenski arbitri, a Srbijanac Srđan Jovanović nikad i nije bio među kandidatima.