Poznato kad se vraća
0

Phil Foden zbog rođenja djeteta napustio kamp reprezentacije Engleske na Euru

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Potpuno neočekivana vijest ovog poslijepodneva na trenutak je zabrinula javnost i navijače u Engleskoj, koji s nestrpljenjem iščekuju rasplet Evropskog prvenstva kako bi saznali može li Gordi Albion da kući donese trofej prvaka Evrope.

Naime, kamp reprezentacije Engleske u Njemačkoj napustio je Phil Foden, jedna od najvećih zvijezda državnog tima i nogometaš Manchester Cityja, ali ispostavilo se da je razlog radostan.

Kako je prvobitno saopćeno, Foden je kamp napustio iz porodičnih razloga, a detaljnije objašnjenje tada nije dato.

"Phil Foden je privremeno napustio engleski bazni kamp i vratio se u Ujedinjeno Kraljevstvo zbog porodičnog hitnog slučaja", rekao je glasnogovornik Nogometnog saveza Engleske.

Kako je naknadno objavio poznati novinar Fabrizio Romano, Foden je kući otišao zbog rođenja djeteta, a vratit će se u nedjelju i neizvjestan je njegov nastup u osmini finala jer se isti dan igra taj meč.

Inače, Foden na Euru igra ispod svakog nivoa, baš kao i kompletna selekcija Engleske, a dovoljno o njegovoj igri govori i činjeica da je u tri kola grupne faze više lopti dodao golmano Jordanu Pickfordu (3) nego Harryju Kaneu (1).