Ima i povrijeđenih
0

Španski velikan je pao na dno, nezadovoljni navijači napravili haos ispred Mestalle

D. P.
Protesti su se pretvorili u incidente (Foto: Screenshot)
Protesti su se pretvorili u incidente (Foto: Screenshot)
Navijači posrnulog španskog velikana Valencije sinoć su prije, za vrijeme i poslije utakmice protiv Las Palmasa napravili haos nezadovoljni vođenjem kluba.

Valencia bilježi neke od najtežih dana posljednjih decenija. Nekada su se trofeji slavili na čuvenoj Mestalli, ali ekipa pod vodstvom azijskog biznismena Petera Lima trenutno je posljednja na tabeli španske La Lige.

"Kap koja je prelila čašu" je poraz od Las Palmasa, ekipe koja je sinoć u direktnom okršaju dvije najslabije ekipe lige preskočila Valenciju i rezultatom 3:2 gurnula čuvene Šišmiše na dno tabele. Ekipa bilježi katastrofalne rezultate, doživjela je krah i s izgradnjom novog stadiona, a ekonomija kluba je u nezavidnoj situaciji.

Zbog svega toga navijači Valencije su ogorčeni i nastavili su proteste, ali je sinoć bilo baš haotično stanje ispred Mestalle. Hiljade navijača Valencije okupilo se već prije početka utakmice kako bi osudili "tiraniju Petera Lima", a onda su ostali nešto duže na stadionu poslije utakmice, pa se zaputili na klupski parking gdje su napravili haos.

Policija ih je uspjela rastjerati s parkinga, ali su se onda zaputili prema sjedištu kluba koje je samo nekoliko metara ispred stadiona.

Nezadovoljni navijači su palili sve pred sobom i tokom nereda se sukobili s policijskim kordonom. Nešto što je počelo kao obični protest, pretvorilo se u prave incidente, a navodno je nekoliko policajaca i navijača povrijeđeno.
Valencia je od dolaska Petera Lima ugrožena i borila se za opstanak u La Ligi, ali je svake godine to i uspjela. No, kako je krenula ova sezona, težak posao je pred Šišmišima ukoliko žele opstati u društvu najboljih.