Bravo, majstore!
0

Potencijalni Zmaj Demirel Hodžić briljira u Ibrahimovićevom projektu, pogledajte novi gol

D. P.
Hodžić briljira u posljednje vrijeme (Foto: Milan Futuro)
Hodžić briljira u posljednje vrijeme (Foto: Milan Futuro)
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Demirel Hodžić postigao je drugi gol za Milan Futuro u samo četiri dana, ovoga puta na gostovanju Luccheseu.
Milan Futuro, novoosnovani klub u režiji Zlatana Ibrahimovića, a koji ima za cilj pripremu igrača za seniorski tim Milana, ovoga ljeta okupio je ekipu potencijalnih kandidata koji će se kroz Seriju C boriti za promociju u prvi tim ovog sedmostrukog prvaka Evrope.

Među novajlijama, koje je Ibrahimovićev projekt doveo ovoga ljeta, je i potencijalni reprezentativac BiH, talentovani 19-godišnji veznjak Demirel Hodžić, koji briljira posljednjih sedmice.

Igrač koji posjeduje papire BiH i Švedske, te ima pravo nastupiti za bilo koju od ovih selekcija, prije četiri dana postigao je sjajan prvijenac protiv SPAL-a udarcem s dvadesetak metara, a sada je ponovo bio ključni igrač mladih igrača Milana.

Hodžić je pogodio u 45. minuti i tako donio bod Milan Futuru, jer je klub imao rezultatski zaostatak od 15. minute. Ovoga puta talentovani veznjak je odigrao svih 90 minuta i bio nositelj veznog reda u igri mladih Rossonera.

Mladi nogometaš igra na poziciji centralnog veznog, a to je nešto što nedostaje reprezentaciji BiH. Njegovim angažmanom naša selekcija dobila bi potencijalno rješenje za duži niz godina.

Podsjetimo, Milan Futuro je prvi projekt Zlatana Ibrahimovića otkako je imenovan za savjetnika vlasnika Milana Gerryja Cardinalea. Odlučio je formirati seniorski klub kako bi tu stasavali igrači za prvi tim Milana i kroz Seriju C nametnuli se za profesionalni nogomet i nastupaje u Seriji A, nešto što je Juventus jedini prije Milana pokrenuo u italijanskom nogometu.