Nije ga poslušao
27

Savićević je upozoravao Piksija na grešku sa zvijezdom Srbije: Ja bih ga odmah poslao kući

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni nogometaš i aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević otkrio je da je prije Evropskog prvenstva savjetovao Draganu Stojkoviću Piksiju da se zahvali Dušanu Tadiću i ne povede ga u Njemačku.
Savićević je kazao kako je Piksiju ovakav savjet dao još nakon utakmice Crne Gore protiv Srbije u Podgorici, ranije ove godine.

"Ja sam Piksiju govorio poslije naše utakmice u Podgorici da razmisli da mu se zahvali i da nađe drugo rješenje. Tadić je bio najslabiji na terenu. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali peh da li je bio faul ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu", rekao je Savićević za Sport Klub.

Dodao je i kako ima informaciju da je Piksi najavio Tadiću da će ga protiv Engleske ostaviti na klupi, samo kako bi ga imao svježeg i odmornog za naredna dva meča grupne faze.

Uprkos tome je Tadić bio bijesan zbog odluke selektora te je poslije utakmice izjavljivao kako mora igrati jer je "najspremniji igrač ekipe".

"Ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da mu treba svjež. Da u 36. godini da izjavu gdje kaže da je najbolji i da je najspremniji. Malo... Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kad sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, sa 35 godina bih šutio i bio bih sretan da budem u krugu reprezentacije", istakao je Savićević.

Legenda jugoslovenskog i crnogorskog nogometa kaže da se Piksi Tadiću trebao zahvaliti još i prije Evropskog prvenstva.

"Piksi je pogriješio što mu se nije zahvalio pred ovo Evropsko prvenstvo. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao i trebalo da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a poslije već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, da to izjavi ja bih ga lagano vratio kući u Beograd. To bi mu bio moj odgovor", prokomentarisao je Savićević reakciju kapitena Srbije na odluku selektora.

Podsjećamo, Srbija je doživjela neuspjeh na Euru i eliminisana je već u grupnoj fazi, gdje je bila najslabija selekcija u grupi C, iza Engleske, Danske i Slovenije.