Financijski udarac
0

Porodica Michaela Schumachera potrošila više od 70 miliona eura na njegovo liječenje

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jedan od najboljih vozača Formule 1 u historiji Michael Schumacher je prije više od deset godina doživio tešku nesreću na skijanju zbog čega je završio u komi.

Navodno je u jako lošem stanju iako se u javnosti ne pojavljuju informacije o njemu, samo glasine. A sada su Italijani otkrili kolika je cijena njegovog liječenja.

Kako je objavio Corriere dello Sport, do sada je porodica na njegovo liječenje potrošila više od 70 miliona eura.

Jedan od najvažnijih tretmana koje trenutno prima Schumacher je terapija matičnim stanicama, a liječi ga francuski doktor Philippe Menache, jedan od vodećih u tom području.

Različitim metodama i terapijama nastoji se potaknuti regeneracija živčanog sistema koji je oštećen nakon teške nesreće. Terapija matičnim stanicama djeluje tako da se stanice iz Schumacherovog srca i koštane srži prenose u druge dijelove tijela, uključujući mozak, a zatim one "rade" na popravljanju tkiva i živaca.

Također, italijanski ljekari su nedavno rekli da su sigurni da Schumacher zbog dugotrajnog mirovanja boluje od degeneracije mišića i osteoporoze jer je to jedina moguća posljedica.

Iako Schumacherova porodica posjeduje veliko bogatstvo, ovi troškovi su prevelik financijski udarac i za njih pa su posljednjih godina bili prisiljeni prodati Michaelovu kolekciju satova. privatni avion, kuću za odmor u Norveškoj, a očekuje se da će se vrlo brzo na tržištu naći još toga.