Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko ne vidi razliku, tome je dzaba objasnjavati.
Za one koji gledaju a ne vide, razlika je sto je Dumfries u petercu i blize golmanu.
Dumfries stoji bukvalno u putanji golmanu. Sto znaci nije mogao skociti od njega. Kod spanaca ni blizu takva situacija.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Uopce nisu iste situacije. KLix novinar opet gubi razum. Sve cisto kod oba gola odnosno ponistenja.
Ne, gol Nizozemske je trebao biti priznat, a Španije poništen.
Meni muka od ovog sporta. Nisam mislio da će mi se to dogoditi, meni koji sam bio fanatik nogometa
Zavisi koji je tim u pitanju. To su stara geopolitička pravila, iliti veliki uvijek prcaju male. Ako je Francuska onda nije gol, ako je Gruzija onda jeste. Ovde je igrač smetao golmanu. Morao je da krene u desnu stranu, da bi vidio loptu. U drugom slučaju golman nije ni vidio igrača, sve dok lopta nije ušla u mrežu.
Nije važna situacija, već je važno za koju ekipu ili protiv koje ekipe treba suditi. Hrvatskoj poništen pogodak zbog ranijeg Perišićevog ulaska u šesnaesterc kod izvođenja penala od strane Petkovića, a kod izvođenja penala od strane Modrića protiv Italije kada, kada se trebao ponoviti penal zbog ranijeg ulaska talijanskog igrača, nikakve reakcije ni od suca ni od WAR - a!
Zato kažem samo je važno za koga i protiv koga treba suditi, jer ovo je očito djelovanje mafije. Ovo je nastavak mog prethodnog komentara, jer zbog dužine nije prihvaćen komentar u cjelosti!
Hrvatska je u nastavku tog napada dala gol. Da je bio prekid igra ovo bi se gledalo i bilo bi vraceno. Pogledaj, razmisli, prokomentarisi. Tim redom
Da je Gruzija imala ovu situaciju u golmanskom prostoru Španije gol bi bio poništen 100% a komentari bi bili isti samo što bi Gruzija bila bez gola! Znači nije problem u komentarima već u odlukama sudija!
spectrum, mozes li dokazati da bi bas tako bilo, normanlno da ne mozes!
Ofsajd jasan kao dan u oba slucaja
kralju, niko ne tvrdi suprotno. rasprava se vodi o tome da li su likovi u ofsajdu uticali/smetali na golmane prilikom suta ili ne
Spance su vazda gurali, jednom kad nisu protiv Juzne Koreje 2002 plakali su decenijama i jos placu.
Jer se Morata sklanjao
Bolji bi članak prosječni komentator napisao od ovog E.B. To kriza Klixe, pa ste safatali školarce da vam pišu.?
Ja na ovom prvenstvu jos nisam vidio regularnu utakmicu. Elektronika u kombinaciji sa ljudskim faktorom je urnisala fudbal.
Da bi usporedjivali ove dvije situacije moramo iih posmatrati iz ugla golmana, kamera iza gola. To nam slike ne pokazuju. // I o jednoj i u drugoj situaciji golman je vidio igraca koji puca. U slucaju Holandjana nije se, od holandskog igraca koji mu je stajao lijevo i bio u ofsajdu, mogao baciti na loptu, sto je ocigledan razlog utjecanja na igru.
Da bi usporedjivali ove dvije situacije moramo iih posmatrati iz ugla golmana, kamera iza gola. To nam slike ne pokazuju. // I o jednoj i u drugoj situaciji golman je vidio igraca koji puca. U slucaju Holandjana nije se, od holandskog igraca koji mu je stajao lijevo i bio u ofsajdu, mogao baciti na loptu, sto je ocigledan razlog utjecanja na igru.
Pa baš to što je bio na putu lopti a u offside-u je samim tim i smetao jer je zaklanjao golmanu pogled na akciju ispred njega. Osim toga veže golmana za sebe, jer je golman svjestan njegovog prisustva a ne zna niti može biti 100% siguran da je ovaj u offside-u, dakle mora i njega pratiti a ne vidi loptu.
Moglo je biti i ovako i onako! kako za koga
Za ove koji vide razliku...Morata je u offside-u i ispred golmana čime mu je zaklanjao pogled na loptu i tok akcije...dovoljno da utiče na gol!
gjuro, trebas ti ocnom ako Morata zaklanja pogled na loptu!
Nidjenveze. Nizozemski je bio cisti ofside