Reagovao savez
0

Špijunaža na Olimpijskim igrama: Suspendovana selektorica nogometašica Kanade

N. K.
Beverly Priestman (Foto: EPA-EFE)
Beverly Priestman (Foto: EPA-EFE)
Kanadski nogometni savez je danas zvanično objavio kako je s pozicije selektorice kanadske ženske reprezentacije suspendovao 38-godišnju Britanku Beverly Priestman.
Naime, skandal je na početku Igara izazvao događaj po kojem su Kanađani s dronom snimali trening novozelandskih nogometašica, a uoči međusobnog susreta u sklopu prvog kola grupe A.
Kanada je naknadno pobijedila u toj utakmici nakon preokreta rezultatom 2:1.

Međutim, direktor Kanadskog nogometnog saveza je potvrdio kako je selektorica Priestman udaljena s te dužnosti te da će se nakon Igara obaviti dodatna istraga o cijelom slučaju.

S druge strane, francuska policija je privela analitičara kanadske reprezentacije kod kojeg su pronađeni letjelica kao i video snimke treninga nogometašica Novog Zelanda.

"Želim se kao prvo izviniti reprezentativkama i stručnom štabu Novog Zelanda, ali i svojim igračicama. Ovo što se dogodilo ne predstavlja vrijednosti za koje se moja ekipa zalaže. Na kraju, ja sam odgovorna za ponašanje unutar naše ekipe", poručila je i izvinila se selektorica Priestman, a vrijedi istaći da je disciplinski postupak zbog svega pokrenula i Međunarodna nogometna organizacija (FIFA).