Prva liga FBiH
56

Budućnost pobjedom u derbiju kola preuzela lidersku poziciju, Tuzla City tone sve dublje

N. M.
Foto: NK Stupčanica/Facebook
Foto: NK Stupčanica/Facebook
Danas je na terenima Prve lige Federacije BiH odigrano šest utakmica 8. kola entitetske lige, a derbi su igrale ekipe Budućnosti i Stupčanice u Banovićima.

Tamo je domaća Budućnost odnijela pobjedu rezultatom 2:1, a tako je ova ekipa preskočila upravo Stupčanicu na vrhu tabele i od danas su Banovićani lideri Prve lige FBiH.

Ključni period utakmice bio je finiš prvog poluvremena, kada golove za vodstvo Budućnosti od 2:0 postižu Dženis Huseinspahić i Mahir Rahimić.

Uspjela je Stupčanica na otvaranju drugog poluvremena da se vrati u utakmicu preko Dine Kalesića, koji u 55. minuti smanjuje na 2:1.

Sredinom drugog poluvremena Stupčanica ostaje s igračem manje nakon isključenja Adina Hubanića i nakon toga Olovljani nisu imali šanse da dođu do pozitivnog rezultata.

Završilo je 2:1 za Budućnost, koja je sada sa 19 bodova lider na tabeli Prve lige FBiH, a Stupčanica je pala na drugo mjesto jer ima tri boda manje (16).

Bitnu pobjedu je ostvarila trećeplasirana Gradina iz Srebrenika, koja je golom u 86. minuti srušila Tuzla City za trijumf od 1:0. Strijelac pogotka odluke bio je Mahir Imamović.

Važna tri boda u direktnom duelu dvije ekipe koje će se boriti za opstanak osvojiloje bihaćko Jedinstvo, koje je sa 3:1 savladalo Gornji Rahić na svom teren stadiona Pod Borićima.

Utakmicu je obilježio Kolumbijac Steven Marriaga Tejada, koji je u drugom poluvremenu s dva gola postavio konačnih 3:2. Prethodno su u prvom poluvremenu pogađali Nurulah Harbaš i Armin Čaušević, a konačnih 3:2 je u finišu meča postavio Eldin Mehmedović.

Rezultati 8. kola:

Budućnost - Stupčanica 2:1

Goražde - TOŠK 0:0

Gradina - Tuzla City 1:0

Jedinstvo - Gornji Rahić 3:2

Travnik - Radnički 1:0

Zvijezda - Radnik 2:0

Tabela: