Asistent kod gola
0

Tahirović otkrio šta je Barbarez Zmajevima rekao na prvom okupljanju: To smo danas i pokazali

E. K.
Benjamin Tahirović nakon utakmice protiv Njemačke (Foto: Screenshot)
Benjamin Tahirović nakon utakmice protiv Njemačke (Foto: Screenshot)
Veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović je protiv Njemačke upisao asistenciju za jedini pogodak Zmajeva na ovom meču.
Ubacio je Tahirović iz kornera, a najbolji u skoku je bio Edin Džeko koji je pogodio za smanjenje prednosti selekcije Njemačke, a kasnije će se ispostaviti i konačan rezultat.

Nakon utakmice je istakao da su igrači dali sve od sebe te da se raduju novoj utakmici u ponedjeljak.

"Dali smo sve od sebe, radili smo kako nam je šef rekao, odradili smo naš plan, ali smo pokazali da imamo pravac kojim želimo ići. U ponedjeljak ide nova utakmica, radujemo se tome", rekao je Tahirović i govorio o borbenosti koju ovi igrači pružaju na utakmicama.

"To nam je šef od prvog sastanka u junu rekao, moramo imati voljni momenat, moramo imati mentalitet da se borimo i mislim da smo to danas pokazali. Nastavljamo i na dobrom smo putu".

Za kraj je bilo govora i o utakmici protiv Mađarske koja je na rasporedu u ponedjeljak.

"Ja mislim da kod nas uvijek ima nade, to smo danas pokazali. Njemačka je među najjačim na svijetu, ali smo pokazali da možemo ovo i, mislim da govorim u ime svih igrača, u ponedjeljak se nadamo pobjedi", završio je Tahirović.

Kratko je utakmicu prokomentarisao i veznjak njemačkog Kiela Armin Gigović.

"Drago mi je bilo prvi put izaći na Bilino Polje. Nažalost, izgubili smo, ali bilo je puno trke i borbe. Ostavili smo srce na terenu. Njemačka je jaka ekipa, ali uradili smo što je šef rekao i sada se trebamo fokusirati na narednu utakmicu", rekao je Gigović i dodao:

"Kvaliteta ima, ali s vremenom će biti bolje i bolje. Nadam se da će biti puno uspjeha u budućnosti. Sada igramo kući s Mađarskom, imamo tu dobru atmosferu i nadam se pobjedi".