Premijer liga BiH
1

Tok utakmice: Široki Brijeg - Sarajevo 2:1

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Širokog Brijega i Sarajeva od 15:00 sati na stadionu Pecara igraju utakmicu 18. kola m:tel Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos meča možete pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90+5' - Gotova je utakmica na Pecari! Široki je slavio pobjedu nakon velikog preokreta.

90' - Ulazimo u sami finiš. Sarajevo pokušava da dođe do prilike za gol koji bi im donio bod, ali je vremena sve manje.

86' - GOOOOL! Široki je preokrenuo i sada vodi 2:1! Kurdić je oborio Lukića i sudija je bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Siguran iz penala bio je Vukoja za vodstvo domaćih.

77' - Dosta prekida u ovom trenutku, što odgovora Bordo tima. Trener Sarajeva Goran Sablić izvršio je još jednu izmjenu. Umjesto Velkoskog ušao je Kobiljar.

76' - Druga izmjena u ekipi Širokog. Ušao je Llanos umjesto Ikića.

69' - Dvostruka izmjena kod Sarajeva. Izašli su Šabanović i Bagarić, a ušli Ahmetović i Oremuš. Inače, Široki za sada ne može da iskoristi višak igrača i da se nametne u potpunosti.

57' - Trenutno je haos na terenu! Stvorila se velika gužva, a na kraju je Bodul dobio direktan crveni karton nakon što je ošamario kapitena domaćih Musu. Ujedno su Musa i Ikić kod Širokog dobili po žute kartone.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

51' - GOOOOOL! Široki Brijeg je izjednačio! Rezervista Brekalo je bio agilan na lijevoj strani te je uputio upotrebljiv centaršut, a lopta je na kraju došla do usamljenog Mujana koji pogađa za 1:1. bio je to Mujanu četvrti gol u sezoni.

50' - Nakon što su jučer navijači Zrinjskog na utakmici Premijer lige BiH veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, danas su to isto učinili navijači Širokog Brijega.

49' - Imamo i prvi žuti karton na današnjem meču. Javnu opomenu dobio je Pidro.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Domaći su izvršili jednu izmjenu. Umjesto Medića ušao je Brekalo.

45' - Poluvrijeme na Pecari. Sarajevo zasluženo vodi 1:0 golom Bagarića.

42' - Imalo je Sarajevo sada solidnu priliku da udvostruči prednost. Bodul je dobro ubacio iz kornera, ali je Palić šutirao glavom preko gola.

36' - GOOOOL! Vodi Sarajevo! Pidro je sjajno predriblao igrača na lijevoj strani i ubacio prizemnu loptu u peterac. Lopta je uz dosta sreće, nakon što je udarila od igrača Širokog i stativu došla do Bagarića koji je nekako ubacio u mrežu za veliko slavlje gostiju.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

30' - I dalje velika borba. Široki je nešto agilniji u posljednjim minutama, a izveli su i treći korner. S druge strane, Sarajevo je izvelo jedan korner.

20' - Iako se igra borbeno na obje strane, natopljeni teren ne dozvoljava da se igra lijepo razvije. Izostaju uzbuđenja na Pecari. Sarajevo ima 55 posto posjeda lopte u dosadašnjem dijelu susreta.

10' - Velika šansa za Sarajevo! Gosti su napravili dobru kontru, a Velkoski je sjajno uposlio Đokanovića koji je izašao sam na golmana Miškića iskosa s lijeve strane. Međutim, Miškić je na vrijeme izletio i spasio Širokobriježane. U nastavku akcije Bodul je loše šutirao s ivice šesnaesterca.

5' - Iako je očajan teren, igra se agilno s obje strane. Domaćima su pripale uvodne minute, dok je Bordo tim zaprijetio nakon ubacivanja Pidre koji je loše centrirao pa je propala prilika za pogodak.

1' - Počela je utakmica na Pecari.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

14:55 - Sve je spremno za početak utakmice. Igrači će uskoro nakon zagrijavanja izaći na teren koji je dosta nakvašen pa će sigurno biti problema za aktere obje ekipe. Inače, i sada pada jaka kiša u Širokom.

14:50 - Glavni sudija utakmice je Dragan Petrović (Banja Luka), a pomoćnici su Sreten Udovičić (Prijedor) i Aleksandar Smiljanić (Laktaši). Četvrti sudija je Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), dok je delegat Milan Janković (Trebinje).

14:45 - U prvoj utakmici ovih klubova odigranoj na stadionu "Asim Ferhatović Hase", ekipe su podijelili bodove odigravši meč bez pogodaka. Inače, Bordo tim posljednjih godina nema uspjeha u Širokom budući da su u posljednja četiri međusobna duela odigrana na Pecari zabilježili tri poraza i jedan remi.

14:40 - Široki Brijeg u Premijer ligi BiH nije poražen već pet kola te trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli. I Sarajevo se nalazi u dobroj formi budući da su u posljednja tri kola osvojili sedam bodova. Trenutno se nalaze na trećoj poziciji i definitivno nas očekuje zanimljiv meč ekipa koje su u podjednako dobroj formi.

14:35 - Stigli su i sastavi. Jure Ivanković je izveo očekivani sastav: Dario Miškić, Kristijan Medić, Jure Obšivač, Tomislav Čuljak, Tonči Mujan, Jakov Blagaić, Bože Vukoja, Daniel Lukić, Božo Musa, Ivan Ikić i Marijan Ćavar. Na klupi su ostali: Josip Pehar, Marko Ravlija, Rafael Nicholas Llanos, Ilija Mašić, David Martić, Ivan Paponja, Filip Brekalo i Zvonimir Mate Lasić.

I Goran Sablić se odlučio za startnu postavu koju čine: Belmin Dizdarević, Selmir Pidro, Halid Šabanović, Darko Lazić, Andrej Đokanović, Darko Bodul, Krste Velkoski, Dražen Bagarić, Vicko Ševelj, Kerim Palić i Numan Kurdić.

Na klupi su: Muhamed Šahinović, Mirko Oremuš, Mersudin Ahmetović, Tarik Ramić, Dal Varešanović, Kenan Dervišagić, Muharem Trako, Muhamed Buljubašić i Rijad Kobiljar.

14:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva. Susret koji se igra na stadionu Pecara počinje danas u 15:00 sati.