Na dodjelu Zlatne lopte
26

Iz Manchester Uniteda tražili od Cityja da zajedno putuju avionom, na Etihadu ih odbili

D. P.
Igrači Uniteda nisu dobrodošli u Cityjevom avionu (Foto: Manchester City FC)
Igrači Uniteda nisu dobrodošli u Cityjevom avionu (Foto: Manchester City FC)
Pomalo nevjerovatna vijest dolazi iz engleskog nogometa gdje su u rukovodstvu Manchester Cityja odbili molbu rivalskog Manchester Uniteda da igrači zajedno putuju na dodjelu Zlatne lopte u ponedjeljak.

Kompanija INEOS je nakon preuzimanja Manchester Uniteda odlučila maksimalno smanjiti troškove, pa je tako 250 ljudi u klubu dobilo otkaz, a među njima je i najveća legenda kluba Alex Ferguson, koji više nije ambasador kluba.

U cilju smanjenja troškova odlučili su se na nesvakidašnji potez i uputili su molbu gradskom rivalu Manchester Cityju da im se igrači pridruže u avionu, ali su na Etihadu to odbili.

Kako je ekskluzivno prenio Daily Mail, Manchester City je unajmio privatni avion za let svojih igrača na dodjelu Zlatne lopte u Francusku u ponedjeljak.

U Manchester Unitedu su odmah željeli iskoristiti priliku, uputili službenu molbu Cityju da im se pridruže njihovi igrači Kobbie Mainoo i Alejandro Garnacho u avionu, ali su u Cityju rekli da od toga neće biti ništa.

Iz Cityja su saopćili kako nema mjesta za igrače Uniteda, a ukupno će osam nogometaša s Etihada biti u konkurenciji za različite nagrade na dodjeli Zlatne lopte.

Zajednički let je uobičajena praksa kada igrači iz istog grada putuju na međunarodnu dužnost, tako da je ovaj potez okarakterisan kao velika sramota za Manchester United.

Cityjeva četiri kandidata za Zlatnu loptu su Rodri, Ruben Dias, Phil Foden i Erling Haaland, s tim da je Rodri među prva dva favorita zajedno s Viniciusom Juniorom.