Donesena odluka
19

Veliki preokret u Srbiji: Piksi ostaje selektor nakon kraha na Euru

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dragan Stojković Piksi ostat će selektor Srbije i nakon neuspješnog nastupa ove selekcije na Evropskom prvenstvu, gdje je eliminisana u grupnoj fazi.
Mnoštvo skandala isplivalo je u nacionalnom timu Srbije, špekuliralo se i da brojne zvijezde više neće da igraju dok Piksi bude na klupi, ali na kraju se desio veliki preokret.

Kako je danas prenio Mozzartsport, kao i brojni drugi srbijanski mediji, Piksi će povesti Srbiju u novu sezonu Lige nacija koja kreće od septembra.

Ovakva odluka bit će potvrđena na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije koja bi trebalo da bude održana u petak.

Piksi je dobio podršku da nastavi sa mandatom tokom kojeg je odveo Orlove na Svjetsko prvenstvo u Kataru i Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a glavni cilj biće mu da Srbija bude učesnik i Mundijala 2026. godine, koji će biti održan u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Podsjetimo, Stojković je pred Euro 2024 potpisao novi ugovor, baš do 2026. godine, ali je taj papir postao upitan poslije razočaravajućeg nastupa na EP.

Srbija prvi meč u Ligi nacija igra u septembru protiv Španije, koja će joj gostovati na Marakani.