Izjave poslije meča
0

Zekić nakon remija s Posušjem otkrio šta mu smeta i što će morati popraviti

E. K.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Trener Sarajeva Zoran Zekić je nakon remija s Posušjem na stadionu "Asim Ferhatović Hase" istakao da mu je nejasno što je ekipa pala u drugom poluvremenu susreta.
Istakao je da će morati pronaći razloge što je ekipa izgledala "labavo" u drugom dijelu utakmice.

"Svašta je bilo, prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro s naše strane, dogovorili smo se da tako igramo i u nastavku, ali nismo. Morat ćemo pronaći razloge što smo izgledali 'labavo' u drugom dijelu pa do kraja nismo stvorili šanse", rekao je Zekić nakon utakmice i dodao da mu smetaju primljeni golovi iz prekida.

"Čestitao bih Posušju na bodu, ono što mi smeta i što ćemo morati proći je da smo primili dva gola iz prekida, deset dana smo potencirali ko su najopasniji njihovi igrači i opet se desi ovo. Ima dosta novih igrača, ima tu puno detalja, naravno da ne možeš pobijediti svaku utakmicu, ali danas mi je krivo zbog neuspjeha. Ponavljaju se golovi iz prekida, padne lopta pa smo mi tu zamrznuti. Kasnimo u blok i to je nedopustivo. Prekidi su sastavni dio nogometa, moramo biti puno karakterniji i odgovorniji u tim situacijama", dodao je.

Komentarisao je i izostanak Aleksandra Đorđevića te je istakao da bi problemi ostali čak i da je Bordo tim slavio pobjedu na ovom susretu.

"Đorđević je bio naš motor, osjeti se izostanak njegov, jako mi je neshvatljivo drugo poluvrijeme. Mogli smo pobijediti utakmicu, ali problemi ostaju. Imali smo nesreću da je Čelik dobio crveni karton što će biti problem za utakmicu s Borcem. Morat ćemo pronaći najbolje U21 rješenje", završio je trener Bordo tima.

Komentar nakon utakmice je dao i trener Posušja Duško Vranešević koji je istakao da može biti zadovoljan osvojenim bodom.

"Kad dođete na Koševo protiv kvalitetnog Sarajeva koje je u sjajnom nizu, sigurno je da možemo biti zadovoljni bodom. Nismo bili zadovoljni prvim poluvremenom, Sarajevo je bilo agilnije i agresivnije tako da smo tu imali problema. Imali smo problema s ekipom, Kamenar i Kobiljar kao i Begić su bili odsutni, improvizovali smo pa smo napravili izmjene, vjerovali smo da možemo i zasluženo smo uzeli taj bod. Vratilo nam se za stvari protiv Zrinjskog pa možemo biti zadovoljni", rekao je Vranešević i dodao:

"Nogomet je jako zanimljiva i neizvjesna igra, vjerovali smo da možemo preokrenuti rezultat, danas su dva stopera postigli golove, uvijek neko drugi iskoči, imamo dobru hemiju, vjerujem da će se ovi igrači podići na viši nivo i da ćemo biti bolji u nastavku prvenstva".