Predsjednik optimista
563

Zeljković: Naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2024., potrebno je strpljenje

N. K.
Zeljković sa saradnicima na Bilinom Polju (Foto: NS BiH)
Zeljković sa saradnicima na Bilinom Polju (Foto: NS BiH)
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se nakon posljednjih utakmica reprezentacije BiH u kojima su izabranici Ivayla Peteva izgubili od Gruzije (0:1) te pobijedili Luksemburg (1:0).
"Za sve one koji ovih dana napadaju svim sredstvima rukovodstvo Saveza, selektora i igrače 'A' reprezentacije želim istaći da smo i sami više očekivali od martovskih prijateljskih susreta. Naša očekivanja i želje su jedno, a stvarnost i situacija u kojoj se nalazimo nešto sasvim drugo. Poznavaoci nogometa znaju da već nekoliko godina nema rezultatskog napretka i da ga nije moguće preko noći postići. Reprezentacija je u stvaranju, i kao što je izjavio naš kapiten Edin Džeko, potrebno je malo strpljenja i razumijevanja da bi se napravio tim koji će se ponovo plasirati na neko veliko takmičenje", rekao je Zeljković.

Prvi čovjek bh. nogometa je istakao kako je cilj reprezentacije plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Utakmice u Ligi nacija će biti jedna vrsta pripreme za ostvarenje tog cilja. U tom smislu igrači, posebno ovi mlađi, koji tek stasavaju, imat će našu punu podršku i povjerenje. Siguran sam da će strpljenje i podrška, a ne konstantan pritisak, pomoći selektoru i igračima da naprave ono što od njih očekujemo, i mi, i javnost. Reprezentacija se stvara nekoliko godina, a ne za nekoliko utakmica i ponavljam, naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine", poručio je Zeljković.

Podsjetimo, reprezentacija BiH sinoć je savladala u prijateljskoj utakmici na zeničkom stadionu Bilino Polje selekciju Luksemburga s 1:0, a strijelac jedinog gola bio je kapiten Edin Džeko.

Naredni susret selekcija BiH igra 4. juna na gostovanju kod Finske u okviru 1. kola Treće grupe B Lige nacija.