Play-off KL
28

Zrinjski večeras gostuje u Portugalu i nada se dobrom rezultatu pred revanš

H. H.
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Nogometaši Zrinjskog večeras igraju prvu utakmicu play-offa Konferencijske lige protiv protigalske Vitorije Guimaraes.

Sudeći po renomeu liga, jasno je da su Portugalci veliki favoriti za prolaz, ali Plemići su itekako u prošlosti znali pokazati da se mogu nositi i sa moćnijim ekipama.

"Čeka nas najteži protivnik, iako ne treba podcjenjivati snagu Brava i Boteva, protiv kojih smo pokazali našu kvalitetu i zasluženo prošli dalje. Susret s Vitoriom je šlag na tortu, utakmica u kojoj možemo dobiti najviše kroz najteži put. Nemam što izgubiti i nemamo razloga ne pružiti pravi otpor i doći do dobrog rezultata u Portugalu. I zašto se ne nadati? Uzvrat je kući, pred punim stadionom", izjavio je trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Da su Mostarci dobili uistinu teškog protivnika govori podatak da je Vitoria na startu sezone upisala šest pobjeda u službenim utakmicama, pritom ne primivši gol.

"Svakom nizu dođe kraj i nadam se da će to biti protiv nas. To je stvarno kvalitetna ekipa, puna dobrih pojedinaca. Brzi su, mladi, traže igru, igraju ofanzivno, lepršavo… Međutim, i mi imamo kvalitetu, idemo gore pokazati zube, nećemo se samo braniti. Probat ćemo zabiti gol, probat ćemo biti opasni, a koliko ćemo u tome uspjeti vidjet ćemo", dodao je Ivanković.

U redove Zrinjskog nakon lakše povrede vraća se Slobodan Jakovljević, dok će zbog povrede susret s Portugalcima propustiti Josip Ćorluka. Ivanković neće moći računati ni na rezervnog golmana Gorana Karačića, koji u Portugal nije otputovao zbog viroze.

Utakmica Vitoria – Zrinjski igra se od 18:45 sati, a možete je pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.