Svjetska šampionka
43

Sujevjerna Britanka odbila učestvovati na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Britanska biciklistkinja Neah Evans odbila je prisustvovati večerašnjoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, na kojim će se takmičiti u narednim danima.
Kako je objasnila, Evans smatra da bi njeno prisustvo ceremoniji moglo utjecati na rezultat koji će kasnije ostvariti u takmičenju.

Sujevjerna Evans, koja je u Tokiju 2020. godine osvojila srebro u timskoj potjeri, podsjetila je da je i tada propustila ceremoniju te očito vjeruje da joj to donosi sreću pa ne želi odstupiti od takve prakse.

"Ceremonija je bezveze. Do sada sam uvijek bez nje dolazila do dobrih rezultata. Neki ljudi dođu do Olimpijskih igara i to im je konačni cilj. Došli su do Olimpijskih igara i mogu se jednostavno opustiti, uživati ​​u tome i jednostavno se uključe u sve stvari oko toga. Izgube fokus na takmičenje", rekla je Evans za BBC.

Evans, koja se može pohvaliti s dvije svjetske titule i šest europskih kruna, jedna je od izdržljivih vozača biciklističkog tima Velike Britanije, a pridružili su joj se Ethan Hayter, Emma Finucane i Jack Carlin.

"Stojite sate i sate i sate da biste došli na određeno mjesto, kako bi mogli paradirati u tačno određenom trenutku, a to u biti nije dobro za vaš kasniji performans", dodala je Evans.

Iako u petak navečer neće koračati pored kultnih pariških znamenitosti poput Ajfelovog tornja, kaže da će obilježiti tu priliku.

Podsjećamo, ceremonija otvaranja u Parizu bit će prva u historiji Olimpijskih igara koja se neće održati na stadionu.

Spektakl će sadržavati flotilu od 160 čamaca, uključujući 94 sportista, koji će putovati kroz srce grada dužinom od 6 km, a kulminirati će na Trocaderu.

Ceremonija počinje večeras u 19 sati i 30 minuta.