Predstojećeg vikenda
31

Takmičenje u letenju paraglajderom održat će se na Bjelašnici i Igmanu

N. K.
Extreme Sport Club Sarajevo u subotu i nedjelju organizuje takmičenje Bosnia Open Air koje će se održati na lokalitetu planina Bjelašnice i Igmana.

Na takmičenju se očekuje veliki broj bh. pilota kao i pilota zemalja iz regiona.

"Naše planine pružaju fantastične uslove za letenje paraglajderom te su nas proteklih godina mnogobrojni piloti iz cijelog svijeta posjetili i proširili pozitivnu sliku o uslovima za letenje u okolici Sarajeva kao i ostatku BiH, a svakako i o našem gostoprimstvu", poručili su iz kluba.

Pozvali su sve pilote paraglajdera da se pridruže letećoj zabavi na Bjelašnici u subotu i upoznaju najviše paraglajding poletište u BiH.

"Ako se još uvijek niste okušali u ovom vazduhoplovnom sportu, navratite na Olimpijsku ljepoticu u subotu, pogledajte razne profile ljudi/pilota raznih starosnih dobi kako vješto manevrišu dok lete i slijeću u cilj prkoseći gravitaciji. 10. septembar Bjelašnica - Babin do, 11. septembar Igman - Stojčevac. Ukoliko ne budemo imali povoljne uslove za letenje na Igmanu u nedjelju, oba takmičarska dana će se održati na Bjelašnici", dodali su iz Extreme Sport Cluba.

Više informacija možete pronaći ovdje.