Extreme Fly 2024.
196

Spektakl iznad sarajevskih planina oduševio posmatrače: Stotine paraglajdera poletjelo s Bjelašnice

D. J.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Građani i turisti danas su imali priliku uživati u prelijepom prizoru više od stotinu paraglajdera na nebu iznad sarajevskih planina.

Naime, ljubitelji ovog uzbudljivog sporta iz Extreme Sport Club Sarajevo organizirali su jedinstven događaj pod nazivom "Extreme Fly 2024."

U ovom spektaklu sudjelovalo je 70 međunarodnih i 40 domaćih pilota paraglidera koji su poletjeli sa Bjelašnice, preko Igmana, Treskavice i Visočice, sa finišom u Javorovom dolu, gdje je organiziran i party.

U nedjelju, ako vremenske prilike dopuste, paraglajderi će od 12 sati poletjeti sa Trebevića, a ciljna destinacija je Šip, Bare. Od 18 sati planiran je party uz sarajevske DJ muzičare.

Svi sadržaji su besplatni, a organizatori pozivaju građane da dođu u što većem broju, podrže ove hrabre sportiste i uživaju u spektakularnom letu paraglajdera.

Drugi dio paragliding show-a "Extreme Fly 2024" bit će održan od 8. do 10. augusta, period kada Sarajevo bilježi najveći broj turista. Ovaj jedinstveni događaj će zasigurno oduševiti sve posjetioce glavnog grada.