Trijumf na US Openu
18

Australac ostvario najveću pobjedu u karijeri pa saznao užasne vijesti o pucnjavi

N. K.
Rinky Hijikata s djevojkom (Foto: Instagram)
Rinky Hijikata s djevojkom (Foto: Instagram)
Australski teniser Rinky Hijikata (110. ATP) imao je pomiješana osjećanja nakon meča prvog kola US Opena u kojem je pobijedio Rusa Pavela Kotova u četiri seta.
Meč je trajao tačno četiri sata, a Hijikata je zabilježio svoju najveću pobjedu u karijeri rezultatom 3:1 (7:5, 5:7, 6:3, 7:5).

Međutim, trijumf je bio u sjenci horora koji se dešavao na Univerzitetu North Carolina gdje se dogodila fatalna pucnjava. Hijikata je to pogodilo jer mu je djevojka bila u školi koju je i sam svojevremeno pohađao.

Osumnjičeni iz te pucnjave je u pritvoru nakon što je ubijen član fakulteta, a terorisani studenti morali su se skrivati satima dok je policija tražila napadača.

"Prvo želim poslati svoje misli i molitve svima u Chapel Hillu jer to nije nešto što želite vidjeti šta se dogodilo. Danas je to mnogo veće od mog teniskog meča. Bio sam tamo dvije godine. Diplomirao bih ovog maja, ali moja djevojka je još tamo u školi. Još imam mnogo prijatelja u timu ili u školi", rekao je Hijikata nakon meča.

Australac će u 2. kolu US Opena igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa (57. ATP) koji je u pet setova dobio Kordu i prošao dalje.