Pobijedio Koepfera
0

Federer igrao tri i po sata pa se plasirao u osminu finala Roland Garrosa

K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Roger Federer (ATP: 8.) plasirao se u osminu finala Roland Garros nakon što je rezultatom 3:1 u setovima pobijedio Nijemca Dominika Koepfera (ATP: 59.).

Prvi set trajao je nešto više od sat vremena, tačnije 64 minute, a pobjednik je odlučen tek nakon tie-breaka s obzirom na to da nijedan teniser nije uspio napraviti break. Na kraju je više znanja i koncentracije imao Ferdere koji je rezultatom 7:5 osvojio tie-break i došao u vodstvo u setovima.

Za razliku od prvog, u drugom setu su viđena četiri breaka, po dva na obje strane, a pobjednik je odlučen opet nakon tie-breaka, s tim da je ovaj put Koepfer izašao kao pobjednik i poravnao na 1:1 u setovima.

Identičan scenario viđen je i u trećem setu, a nakon novog tie-breaka Federer je došao u vodstvo od 2:1 u setovima, da bi pobjednik ovog susreta bio odlučen nakon četvrtog seta u kojem je švicarski teniser napravio dva breka breaka i rezultatom 7:5 stigao do pobjede i plasmana u osminu finala.

Meč je na kraju trajao ukupno tri sata i 39 minuta.

Federer će se za mjesto među osam najboljih boriti sa devetim igračem svijeta - Italijanom Matteom Berrettinijem, koji je sa 3:0 u setovima bio bolji od tenisera iz Južne Koreje Kwona Soonwooa.