Nevakidašnji gaf
39

Izvinjenje Đokoviću zbog hrvatske zastave: Eurosport napravio propust pa izbrisao objavu

H. H.
Novak Đoković nije krio radost nakon osvajanja zlata (Foto: Twitter)
Novak Đoković nije krio radost nakon osvajanja zlata (Foto: Twitter)
Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju za Srbiju u tenisu na Olimpijskim igrama u Parizu pobijedivši Carlosa Alcaraza u finalu, a nakon finala Eurosport je napravio neobičan gaf.

Naime, uz prigodnu čestitku Đokoviću koji je kompletirao tzv. "golden slam", potkrala im se i jedna greška.

"San koji je ispunjen. Gledali smo nevjerovatne scene pošto je Đoković osvojio olimpijsko zlato. Pogledajte koliko mu je to značilo, sad je osvojio karijerni Golden Slam", napisali su uz fotografiju Đokovića koji plače.

Međutim uz tu objavu su stavili hrvatsku zastavu. U međuvremenu su shvatili svoju grešku zahvaljujući brojnim navijačima iz Srbije, ali i tamošnjih medija koje je ta greška naljutila. Objava je potom izbrisana.

Dan kasnije Eurosport se izvinio na društvenim mrežama:

"Duboko žalimo zbog greške koja je napravljena prilikom izbora emotikona zastave za objavu na društvenoj mreži. Iskreno se izvinjavamo. Još jednom čestitamo Novaku na historijskom trenutku za njega i njegovu zemlju", napisali su.

Đoković će uskoro započeti pripreme za US Open, gdje će imati priliku osvojiti 25. Grand Slam titulu, a iako će na Olimpijskim igrama 2028. godine imati 41 godinu, Đoković nije isključio mogućnost da se ponovo takmiči.