Plasirala se u treće kolo
0

Milijarderka sa Wimbledona: Američka teniserka je bogatija od Federera, Đokovića i Nadala

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka teniserka Emma Navarro je ove godine debitovala na Wimbledonu i to veoma uspješno budući da je došla do trećeg kola.

Ova 23-godišnjakinja je u prva dva kola savladala Kineskinju Wang Qiang i Japanku Naomi Osaku i to veoma ubjedljivim rezultatima.

Trenutno je 19. teniserka svijeta, a mnogi su mišljenja da njeno vrijeme tek dolazi budući da joj se predviđa velika karijera.

Od teniskih nagrada je zaradila oko 900 hiljada eura, a oni koji prate bolje ovu Amerikanku znaju da je ona najbogatija teniserka na svijetu.

Naime, njena porodica je osnivač Sherman financijske grupacije još davne 1998. godine, a također posjeduje veliki broj hotela kao i brojne teniske turnire u vrijednosti od 300 miliona dolara.

Konkretno njen otac je prvo ime cijele operacije pa tako Benjamin Navarro vrijedi nevjerovatnih 1.5 milijardi dolara što njegovu nasljednicu čini jednom od najbogatijih teniserki na svijetu, bogatijom čak i od velikana ovog sporta Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Njena vrijednost se procjenjuje na tri milijarde što je daleko više od onoga što su u karijeri zaradili gore pomenuti teniski velikani.