Volite cimet rolnice? Isprobajte tortu inspirisanu omiljenim pecivom
Cimet rolnice su mnogima omiljena poslastica tokom hladnih jesenjih i zimskih dana, a ukoliko volite ovu kombinaciju možete je "podići" pripremom cimet rolnica cheesecakea.
Cimet rolnice su mnogima omiljena poslastica tokom hladnih jesenjih i zimskih dana, a ukoliko volite ovu kombinaciju možete je "podići" pripremom cimet rolnica cheesecakea.
Jesen je pravo vrijeme za uživanje u toplim, mirisnim poslasticama a jedna od njih su i cimet rolnice. Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan recept je savršen za hladne jesenje dane kada želite nešto slatko i toplo, a uz šoljicu kafe ili čokolade postaje pravi ritual.
Cimet rolnice su popularno švedsko pecivo od dizanog tijesta u kombinaciji s šećerom i cimetom, a njihov originalni naziv je kanelbulle.
Popularno švedsko pecivo prepoznatljivo je u cijelom svijetu, a posebno često se priprema u vrijeme jeseni. Pravi se od mekog dizanog tijesta, zbog čega je potrebno izdvojiti nekoliko sati za njegovu pripremu, a može se služiti uz različite prelive.
Cimet rolnice, veoma popularno slatko pecivo porijeklom iz Švedske, nije teško pripremiti, a toliko su ukusne da je gotovo nemoguće zaustaviti se samo na jednoj.