Zdravi desert za doručak: Čokoladni chia puding
Chia je superhrana jer je veoma bogata omega-3 masnim kiselinama, antioksidansima, vlaknima, kalcijumom, željezom i proteinima.
Chia je superhrana jer je veoma bogata omega-3 masnim kiselinama, antioksidansima, vlaknima, kalcijumom, željezom i proteinima.
Iz Bistro Zdravo kuhinje Maja Pilav ovog mjeseca donosi recept za kremastu sirovu tortu sa okusom limuna i malina.
Chia sjemenke su jedna od najzdravijih namirnica na planeti koje nose mnoge dobrobiti. Plod su biljke iz porodice mente, a potiču iz Južne Amerike.
Odličan izbor za doručak, ili barem za prvi doručak, da biste dan započeli sa čašom punom zdravlja.
Bobičasto voće je naš spas, zahvaljujući antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala. Naše zdravlje je konstantno na udaru.
Znate li da kikiriki nije orašid, već povrće iz porodice mahunarki? Odnosno, jestiva sjemenka mahunarke. Ali ga ubrajamo u orašaste plodove jer po okusu i nutritivnom sastavu njima više sliči. I konzumiramo ga poput badema ili oraha.
Donosimo vam recept i korak po korak postupak za najjednostavniju malu sirovu krem tortu koju možete lako spremiti.
Ljeto je iza ugla, ali nas kišovito i hladno vrijeme mami pod dekicu te budi žudnje za mirisnim kolačima iz rerne.
Donosimo vam recept za omiljeni bosanski desert, sa puno manje šećera nego po tradicionalnoj recepturi.
Granola je hrskava mješavina zobenih pahuljica i orašastih plodova, mješavina kao musli zaslađen medom, šećerom ili nekim sirupom i ispečen u rerni.