Mlijeko sa kurkumom koje liječi
Kurkuma je narančasto-žuti začin iz Indije, bliski rođak đumbira. S pravom se naziva suhim zlatom.
Kurkuma je narančasto-žuti začin iz Indije, bliski rođak đumbira. S pravom se naziva suhim zlatom.
Batat ili slatki krompir je izuzetno hranjiva namirnica i ne treba ga izbjegavati.
Ovaj mjesec iz Bistro Zdravo kuhinje Maja Pilav donosi recept za slatko-slane, čokoladne, osvježavajuće karamel kocke.
Batat ili slatki krompir je još uvijek poprilično nepoznata namirnica u našoj državi, iako ga možemo naći u prodavnicama već nekoliko godina.
Ljeto nam je stiglo, a s njim sunčani i topli dani koje osvježimo uz ledene poslastice.
Humus (hummus) je uobičajeno jelo sjevernoafričke, bliskoistočne i turske kuhinje popularno širom svijeta. Naziv dolazi od arapske riječi za leblebije (slanutak).
Osim što su izvrstan izvor proteina sjemenke suncokreta sadrže vitamine D, K i B-kompleks te vitamin E, koji štiti ćelije od slobodnih radikala te pomaže u prevenciji raka i bolesti srca.
Čokoladna torta uvijek osvaja srca, ali ova nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Zašto da volimo zeleno? Zbog sunca i hlorofila! Hlorofil pomaže da biljke fotosintezom proizvedu ugljikohidrate i kisik - dva neophodna sastojka za život.
Iz Bistro Zdravo kuhinje Maja Pilav ovog mjeseca donosi recept za kremastu sirovu tortu sa okusom limuna i malina.