Isprobajte trik koji će vam olakšati guljenje paprika za zimnicu
Dolaskom jeseni, mnogi se raduju hladnijim danima, a s njima započinje i tradicionalna priprema zimnice.
Dolaskom jeseni, mnogi se raduju hladnijim danima, a s njima započinje i tradicionalna priprema zimnice.
Jedna kuharica je otkrila kako najlakše nasjeckati papriku i riješiti se svih neželjenih sjemenki.
Paprike su popularno povrće, a sadrže brojne vitamine i minerale koji su potrebni našem organizmu. U posljednje vrijeme, posebno su popularne crvene paprike, koje su nešto slađe u odnosu na zelene i žute, a uz to sadrže gotovo dvostruko više od dnevne potrebe za vitaminom C.
Sezona pravljenja ajvara uskoro počinje, stoga nije loše poznavati određene trikove kako najjednostavnije oguliti paprike prije nego što se odlučite na naredni korak.
Paprike možete pripremiti kao na roštilju bez da izađete iz vlastite kuhinje, a sve što vam je potrebno jeste podmetač/rešetka te zagrijana ringla.
Crvene paprike pečene na tavi dobar su izbor kada želite jednostavan i brz ručak. Odlično se slažu i uz neka druga jela kao prilog, a uvijek im možete dodati pavlaku ili neki drugi mliječni proizvod.
Kada se govori o povrću, na prostoru Balkana vjerovatno jedna od najpopularnijih vrsta svakako su paprike koja se u gastronomiji mogu iskoristiti na više načina.
Osim što su paprike idealan dodatak mnogim jelima, one imaju i mnogo pozitivnih efekata na naše zdravstveno stanje. Znate li koji su neki od njih?