Jednostavna metoda
4

Isprobajte trik koji će vam olakšati guljenje paprika za zimnicu

A. Ć.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Dolaskom jeseni, mnogi se raduju hladnijim danima, a s njima započinje i tradicionalna priprema zimnice.

Ajvar je jedan od nezaobilaznih specijaliteta koji se sprema svake jeseni, a glavno povrće ovog recepta je paprika.

Priprema ajvara uključuje pečenje i guljenje paprika, proces koji zna biti zahtjevan. Ipak, postoje jednostavni trikovi koji mogu olakšati ovaj dio posla.

@digitalna.mama

Sezona je pripreme ajvara! Mirišu pečene paprike! 🤗 Bilo da ih pečete na veliko ili za salatu, ova dva načina kako da olakšate skidanje ljuske sa crvenin paprika vam mogu pomoći! 🌶️

♬ Cooking recipes, light and fun, clap your hands : 10minute(1523763) - 8.864
Cilj je u tome da pečene paprike, odmah nakon što ih izvadite iz rerne ili maknete sa plate prvo posolite, a zatim pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom.

Tako pokrivene ostavite da odstoje otprilike 15 minuta, a ako pripremate veće količine, može i do pola sata.

Ovaj korak stvara paru i dodatnu vlagu, što čini da se kora lakše odvaja od mesa paprike. Na taj način, priprema ajvara postaje jednostavnija, a ukus zimnice savršeno očuvan.