Foto: Shutterstock
Dolaskom jeseni, mnogi se raduju hladnijim danima, a s njima započinje i tradicionalna priprema zimnice.
Ajvar je jedan od nezaobilaznih specijaliteta koji se sprema svake jeseni, a glavno povrće ovog recepta je paprika.
Priprema ajvara uključuje pečenje i guljenje paprika, proces koji zna biti zahtjevan. Ipak, postoje jednostavni trikovi koji mogu olakšati ovaj dio posla.
@digitalna.mama Sezona je pripreme ajvara! Mirišu pečene paprike! 🤗 Bilo da ih pečete na veliko ili za salatu, ova dva načina kako da olakšate skidanje ljuske sa crvenin paprika vam mogu pomoći! 🌶️
♬ Cooking recipes, light and fun, clap your hands : 10minute(1523763) - 8.864
Tako pokrivene ostavite da odstoje otprilike 15 minuta, a ako pripremate veće količine, može i do pola sata.
Ovaj korak stvara paru i dodatnu vlagu, što čini da se kora lakše odvaja od mesa paprike. Na taj način, priprema ajvara postaje jednostavnija, a ukus zimnice savršeno očuvan.
Možda vas zanima
Pokušat će se spremiti
Povrijeđeni Đoković danas nije trenirao uoči polufinala Australian Opena protiv Zvereva
Vezani članci
Proizvodi žena sa sela
Miris zimnice osjeti se u bh. kućama: Da li ste probali ajvar s vrganjima i sir od dunja?
Savjet za kuhanje
Ovom metodom lako ćete se riješiti dosadnih sjemenki iz paprika
Bogate vitaminom C