Potreban je samo jedan sastojak: Uz pomoć ovog trika vaša peciva će ostati mekana i po dva dana
Neke od najbitnijih značajki dobrog peciva su njegova mekoća i svježina, a to možete postići dodavanje jednog sastojka prilikom pripreme.
Neke od najbitnijih značajki dobrog peciva su njegova mekoća i svježina, a to možete postići dodavanje jednog sastojka prilikom pripreme.
Ponekad želite domaće pecivo, ali nemate vremena ili jednostavno ne želite čekati da tijesto naraste. Priprema kiflica prema ovom receptu omogućit će vam da ih spremite za kratko vrijeme. Možete ih jesti prazne ili dodatno obogatiti punjenjem po želji.
Vikend je idealno vrijeme da sebe i svoju porodicu počastite ukusnim pecivom. Idealno je da pecivo pripremite za doručak, a možete ga servirate s kajmakom, sirom, ajvarom.
Pravi bavarski pereci spadaju u najomiljenija peciva, a Njemačka se ponosi svojim pecivima. Pekarsko umijeće je u ovoj zemlji na visokoj cijeni i budući majstori se pronalaze još pred polazak u srednju školu.
Peciva i hljeb su nezamislivi dio obroka mnogih ljudi, a njihov vijek trajanja je kratak odnosno skloni su brzo osahnuti. Međutim, kako za većinu stvari postoji rješenje, tako i za ostarjeli hljeb.