Izbjegnite zalijepljenu hranu: Isprobajte jednostavan trik za savršeno zagrijanu tavu
Ako vam se često dešava da vam hrana ostaje zalijepljena za tavu, postoji jednostavan trik koji to može spriječiti.
Ako vam se često dešava da vam hrana ostaje zalijepljena za tavu, postoji jednostavan trik koji to može spriječiti.
Prženje hrane, bilo da ste iskusna domaćica ili kuhar početnik, ponekad može postati pravi izazov. Jedan od najčešćih problema s kojima se suočavamo je kako znati da li je ulje dovoljno zagrijano, kao i kako spriječiti da ulje potamni tokom prženja.
Prženje mesa na vrućem ulju može biti pravi izazov, posebno kada ulje počne prskati na sve strane, što može napraviti nered u kuhinji.
Ukoliko vam se šesto dogodi da niste zadovoljni prženim tijestom zato što upije ulje i bude previše masno, postoje dva "trika" koji će vam pomoći da riješite ovaj problem.
Činjenica je da je povrće izuzetno korisno za održavanje zdravlja srca, kostiju, kože i očiju. Međutim, jedan način pripreme biste trebali izbjegavati jer čini više štete nego koristi.
Ako ste ikad na vrućem ulju pržili komade mesa, onda sigurno znate koliko to može biti neuredan proces zbog ulje koje prska na sve strane.