Stručnjaci otkrili nekoliko ukusnih alternativa slatkišima
Slatkiši su popularni širom svijeta, ali uglavnom se proizvode od šećera, umjetnih aroma i boja za hranu, što pruža samo kalorije, a ima vrlo malo hranjivih vrijednosti.
Slatkiši su popularni širom svijeta, ali uglavnom se proizvode od šećera, umjetnih aroma i boja za hranu, što pruža samo kalorije, a ima vrlo malo hranjivih vrijednosti.
Umjereno konzumiranje tamne čokolade značajno smanjuje rizik od depresije, zaključila je skupina britanskih znanstvenika, a prenosi Daily Mail.
Čokoladna čežnja može biti intenzivna, što može loše utjecati na vaše zdravlje. Umjesto da rizikujete probajte jedan od šest niskokaloričnih specijaliteta koji neće narušiti vaše zdravlje.
Priče koje se prenose s koljena na koljeno vrlo često su mit, ali ne i kada je riječ o hrani. Dijetetičarka Susie Burrell kazala je kako savjeti o pilećoj supi, jabukama, špinatu i ribi imaju naučnu podlogu.
Većina ljudi voli pojesti užinu nakon večere, ali ljekari upozoravaju da pazite šta konzumirate, jer hrana utječe na kvalitet sna.