BiH
0

"Merhamet" uručio zahvalnice donatorima i medijima koji su doprinijeli prikupljanju pomoći

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Humanitarna organizacija "Merhamet“ MDD danas je u Sarajevu uručila zahvalnice donatorima, prijateljima i medijima koji su dali veliki doprinos u prikupljanju pomoći za stanovništvo BiH ugroženom u prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama i klizištima. Među dobitnicima je i portal Klix.ba.

Predsjednik "Merhameta“ Hajrudin Šahić svima je zahvalio za sve što su učinili za građane koji su doživjeli kataklizmu u elementarnim prirodnim nepogodama u maju 2014. godine.

Prema njegovim riječima, od samog saznanja za ovu katastrofu koja se dogodila u BiH "Merhamet“ je jedna od rijetkih organizacija koja je bila ili prva ili među prvima koja je bila na licu mjesta.

"Ne postoji nijedno selo, nijedna mahala, nijedan grad, a da nismo bili, da nismo podijelili sudbinu tih građana koji su doživjeli prirodnu nesreću i da im nismo uputili određenu vrstu pomoći", kazao je Šahić.

Dodao je da su, zahvaljujući svojim prijateljima i donatorima koji su iskazali povjerenje prema ovoj humanitarnoj organizaciji, prikupili više od 2.100.000 KM i podijelili svima onima koji su iskazali potrebu za pomoći, bilo da se radi o humanitarnoj pomoći, o prehrambenim artiklima, higijenskim potrepštinama, odjeći, obući, rekonstrukciji kuća, obnovi stočnog fonda...

Šahić je istaknuo da je "Merhamet“ odlučio i dalje da bude prisutan na ovim područjima i s tim u vezi planirali su da stipendiraju 47 učenika s poplavljenih područja iz porodica koje imaju veći broj djece.

"Želimo da pomognemo na konkretan način. Pored toga što saosjećamo s problemima koji su zadesili građane na području Zenice, Maglaja, Šamca, Doboja, Orašja, Sapne, Bijeljine, Janje, pokrenuli smo akciju sa Merhametom Slovenije. Javio se donator i obezbijedit ćemo poljoprivredne artikle, odnosno sjemenski materijal u vidu pšenice, kukuruza, ječma i sve što treba da bi ljudi mogli zasijati površine i da bi se mogli sami brinuti o svojim porodicama", kazao je Šahić.

On je naveo da najveća nagrada za sve volontere, za sve uposlenike i za njega kao predsjednika "Merhameta“ jeste kada pomognu i kada vide osmijeh na licima ljudi.