Reakcija
95

Bećirović poželio brz oporavak Trumpu: Ovakav vid političkog nasilja je opasnost za demokratiju

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović osudio je napad na Donalda Trumpu koji se odigrao u subotu tokom mitinga.

Bećirović je osudio pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

"Najoštrije osuđujem pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa. Ovaj užasan čin političkog nasilja je apsolutno neprihvatljiv", kazao je Bećirović.

Također, poželio je Trumpu brz oporavak.

"Jedan od osnovnih temelja demokratskog društva je pravo na slobodno političko djelovanje i pravo na slobodu izražavanja. Svaki oblik političkog nasilja predstavlja direktnu opasnost za demokratiju. Bivšem predsjedniku prijateljskih Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu želim brz oporavak", poručio je u svom zvaničnom saopćenju Bećirović.

Podsjetit ćemo, na Trumpa je sinoć pucao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks, a Trump je tom prilikom pogođen u uho. Kako su potvrdile američke službe, napadač je ubrzo nakon pucnjave "neutraliziran".