Nisu se stekli uslovi
21

Borenović: Za razliku od SNSD-a poštujemo zaključke skupštine u Banjoj Luci

S. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Povodom današnje sjednice Predstavničkog doma PS BiH na kojoj se odlučivalo o smjeni ministra odbrane Sifeta Podžića, a na kojoj zastupnici PDP-a nisu sudjelovali, oglasio se predsjednik stranke Branislav Borenović.

Kazao je da selektivni pristup pojedinih stranaka zaključcima Narodne skupštine RS-a govori o njihovom karakteru.

"Mi nismo prisustvovali sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, jer se nisu stekli uslovi za to, odnosno poštujemo zaključke Narodne skupštine Republike Srpske o neučestvovanju u odlučivanju u zajedničkim institucijama", rekao je Borenović.

Mišljenja je da vladajuća koalicija SNSD-SDA-HDZ svjesno proizvodi krize i ne želi da pokuša da postigne unutrašnji dogovor, prvenstveno po pitanju Inzkovog zakona.

"Njihova namjera već godinama unazad je da na talasima sukoba i stvaranja strahova što duže opstane na vlasti. Oni su se dogovorili oko svih privilegija koju uživaju, a u isto vrijeme niko ne daje odgovor ko je odgovoran što se ljudi truju industrijskim kiseonikom, za krađe na nabavkama maski, respiratora koji su plaćeni po 10 puta višoj cijeni od tržišne, ko je odgovoran za stanje kada je u pitanju odlazak stanovništva, za socijalno-ekonomske probleme, zašto aktuelna vlast nije uradila ništa po pitanju EU integracija", rekao je Borenović.

Na kraju je istakao da je Inzkov zakon poklon vlastima koje žele da zadrže napete političke odnose kako ne bi došlo do izmjene Izbornog zakona, reforme pravosuđa, izglasavanja Zakona o javnim nabavkama, Zakona o sukobu intersa i ispunjavanja 14 kriterijuma iz Mišljenja Evropske komisije neophodnih za nastavak evropskog puta.