Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dzaba vam i NASA-in radar instaliran u svakom selu kad Meho iz Dubice otvori nelegalnu gradnju na brdu iznad pa se sve sroza po kucama.
Odgovornost je.na Lokalnim vlastima.Zajednici.Ali je odgovornost drzave Entiteta Kantona.Nije.moguce da imamo ovoiki broj Ihljeba i niko nije odgovoran. Ovo je dokaz da imamo skupu glomaznu bespotrenu Administraciju stranackih Uhljeba .koji samo uzimaju nas.novac i nista ne cine .ne rade I nemaju odgovornost.!?
Trebamo znati koji političari su dozvolili ubistvo iz nehata. Trebamo znati ime i prezime vlasnika kamenoloma. Trebamo znati gdje su pare od donacija.
Kada upale meteoalarme,neka angažiraju CZ da dežura.
SDP KAMENOLOM - DOSTA
Vlasnika kamenoloma treba procesuirati. Svi uključeni u akciju spašavanja trebaju biti analizirani. Od momenta kad je zaprimljen poziv da se katastrofa desila, prvog izlaska na teren, načina spašavanja i sve ostalo. One koji su radili po propisima javno pohvaliti, one koji su pogriješili procesuirati. Dosta je više "bila sudbina" itd. Najlakše je primati platu i vozikati se okolo u novim pick up-ovima, a to jesi li sposoban, znaš li šta ti je posao i ostalo nije bitno.
Zna li se ciji je kamenolom, ima li odgovornih. Do sada bi netko morao biti uhapsen, ili barem saslusan zbog ove tragedije nastale nestrucnim radom i upravljanjem kamenolomom.
Peta stvar je da ismijavanje prognoze i upozorenje je jako korisna pojava.
Uzdaj se use i u svoje kljuse
??? Zar ne bi trebalo znati da sjeca sume i o ogoljavanje zemlje dovodi do ovakvih posljedica???
Opa poceli smo kao i cnn sa ovim cetiri stvari koje treba znati znaci poceli ste da donosite zakljucke za citaoce da mi nemoramo svojom glavom razmisljati
Odgovornost je.na Lokalnim vlastima.Zajednici.Ali je odgovornost drzave Entiteta Kantona.Nije.moguce da imamo ovoiki broj Ihljeba i niko nije odgovoran. Ovo je dokaz da imamo skupu glomaznu bespotrenu Administraciju stranackih Uhljeba .koji samo uzimaju nas.novac i nista ne cine .ne rade I nemaju odgovornost.!?
Po svim poznatijim radarima i prognozama bilo je ocekivano 100l/m2 padalina. Palo je oko 300... Ovo je bilo jako neocekivano...
Svaka čast na članku. Cimer u Turskoj iz Irana je radio doktorsku disertaciju u vezu kontrole slivova putem satelitskih podataka. Razumijem da smo mala nacija ali zadnjih godina sve veće štete se javljaju zbog poplava.
Prema tome trebali bi ulagati u zaštitu od vremenskih neprilika te požara jer sve više štete i ljudskih života ode zbog toga.
Beri pamet !!! Kod nas se ulaže samo u služena vozila .
jos uvijek niko nije uhapsen zbog kamenoloma. ceka se da imovinu prebace na druge osobe da se osteceni nemaju od cega naplatit. ovo mora drzavno tuzilastvo i sipa preuzet jer je dole zakon sutnje. ilegalni kamenolom je dobio i podsticaje od kantona.
Ima li gdje prognoze za korumpirane sumare? Policiju i nelegalne kamenolome?