Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam ni pedagog ni strucnjak ali mislim da ce se vecina sloziti da je to nepotrebno a u jednu ruku i zaglupljivanje.
Zloupotreba od sindikata...obicno online nastava se desi uz neki nadolazeci praznik pa da nastavnici i profesori negdje odu....zloupotreba radnog vremena treba bit kaznjiva otkazom! Hoce platu da primaju punu a 3 mjeseca su na godisnjem...
Bolje pitanje je uopšte nastava ili većina predmeta npr. matematika ej ba godinama mrcvariš djecu za nešto potpuno besmisleno u današnjevrijeme dje svako ima telefon tj. digitron i tako još primjera masu
Ja na fakultetu imam 4 online sedmice po semestru. Najveci debilizam, taman malo uhvatis ritam i onda to zaredaju. Ionako su nam generacije jedva polupismene jos i ovo…
NAMJESTILI SEBI NASTAVNICI DA MANJE RADE, A DJECA KUCI IGRAJU IGRICE DOK SU NA NASTAVI.
Vidimo po medijima kako ce djeca ponasaju prema profesorima dok su u skoli.Tamo gdje bi trebalo biti discipline. Onda mozete zamisliti sta rade kad je online nastava. To niko nikog ne slusa. Samo se zaglupljuju djeca.
Kakav je nakradan plan i program mogu komotno online cijelu godinu.
Roditelj sam. Naravno da je potrebna online nastava. Djeca treba da uče da funkcioniraju na daljinu jer u buducnosti a na nekim univerzitetima i danas ce slusati predavanja i polagati ispite online.
Zivile igrice i serije, cijelu heftu, a roditelji placaju instrukcije..
Komplet nastavni sistem nije kako treba. Koncept nastave se bazira na programu bivse Jugoslavije iz 1970 iako su djeca danas naprednija u smislu da lakse i brze dolaze do informacija. Komplet skolstvo treba podhitnu rekonstrukciju tako da je online sedmica za klince trenutno najmanji problem u svemu ovome!!!!
Apsolutno nepotrebno. U cijelom svijetu sve funkcionose sve normalno
Ministrica je ogledalo sistema. Jad, tuga i cemer. Kao i sve u ovoj truhlovini. Kakva ministrica, takvi direktori skola. Ima ih da i ne dolaze na posao ili se pojave pođahkad. Ima ih da im drugi provlace kartice za evidenciju prisustva na radnom mjestu. Nepotizam i negativna selekcija su nam unistili skolstvo. Ono sto rat nije uradio, mi smo sami sebi uradili.
Kakva online nastava? Ta online nastava je unazadila djecu za 2 godine. Kao da ništa nisu ni radili
Svidjelo se nastavnicima pa pod svaku cijenu zele zadrzati makar nesto. To je ukupno 4 sedmice po godini,mjesec dana.
Ne,nije potrebno
Ublehaši u ministarstvima...najgore je u bolnicama, nema posjeta već 3 godine, navodno još uvijek zbog ,korone'
Nije potrebna, ali nije ni nešto pretjerano pogubna za obrazovanje.Ko radi i uči u ambijentu učionice, vjerujte sa jednakim amgažmanom i uspjehom prođe i gradivo u online formatu..Nit će online nastava nekoga zaglupit, nit će nekoga nečemu specijalnom naučiti.
Zavisi koja dob djeteta. I zavisi koji fakultet.
Ključna je uloga nastavnika da prilagodi gradivo online nastavi.Malo rotirati plan i program, procijeniti šta se može preći u online verziji, a za koje je oblasti neophodan neposredan rad.Nepotrebna je svakako, bez pandemije, al da će nekoga zaglupiti, neće sigurno.
Kakva online nastava,pola nastavnika i profesora i ne odrzi nastavu.Djeca se samo loguju da se racuna da su bili na nastavi i onda igraju igrive hahaha.Sta radite,buduce generacije ce biti polupismene.Jaca je bila dvojka u Jugi nego sad petica
Nije, pustite djecu u skole.