Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema sanse da se covijek bori protiv poliitcara na vlasti koji imaju financije da sprovedu sve svoje odluke na racun istih gradjana sto hoce bolji zivot i promjene. Ti kao sposoban profesor koji dzonglira posao i drustveni zivot vrlo balansirano cak i da si konstantno u toku, sam ne znam ne mozes nista jer nisi 100% u tom poslu niti se mozes posvetiti konstantno da politicari ne samo unistavanjem drzavnih-pozitivnih projekata za narod napreduju vec suprotno. Mora se naci nacin.
U Tuzli je preko 15 godina na vlasti SDP. Zadnji mandat dobili su uz veliku pomoc Trojke. Vec punih 12 godina i raniji i sadasnji gradonacelnik, uz potporu gradske skupstine, onemogucavaju gradjanima da formiranjem savjeta mjesnih zajednica dobiju mogucnost da uredjuju politiku lokalne zajednice. Je li to demokratija po mjeri SDPa i Trojke na djelu?
Kao sto sam maloprije rekao, politicari napreduju beskrupuloznim unistavanjem projekata koji narodu omogucava fer, dostojanstven, i zivot vrijedan postavanja. Kad bih svaki gradjanin koji ovdje kritikuje te nacine umjesto kritika poceo razmisljati kako da se sistem napravi tako da politicari napreduju karijere kroz stvarne rezultate na terenu, samo to bih puno vise otvorilo vrata ka jednom puno boljim i ljepsim napredovanjima. Stav optuzivanja i kritike je nazadovanje.
Daleko je medicina i svemir
U ovakvom sistemu nemozes promjeniti stvari na pozitivne , taman pomislis promjenilo se tim nekim novim izborom , a ovi po starom nastave samo u drugom dresu ! Samo uza familija elite profitira i dodju do boljeg standarda zivota ! Zato ja vise necu izlaziti na izbore !
Ni ja fakat ne znam za koga bih glasao.. Nosen prvim mandatom na Kantonalnom nivou, dobise moj glas i na opstinskim izborima. Al' tu ocaj zivi, bar u mojoj opstini. Niti jedan kapitapni projekat u cetiri godine.. Jos Tana ima obraza da se opet kandiduje. Sad mi gradonacelnicu guraju kao kandidata, a nisam nesto prezadovoljan s njom. DzoKol u novom dresu se vraca na scenu.. mada i Zeleni konja za trku imaju... ako nista bice interesantno
De mi ti reci kad tako pametno znas analizirati i zakljuciti da se u ovakvom sistemu nista ne moze promjeniti. Pa de pobogu reci KAKO moze? Pa jel iko pametan da shvati ako svi upiru na promasaje da to nije rijesenje problema. Recite slobodno sta vjerujete da kad se desi da bih bilo bolje. Makar to bila fantazija ovog trenutka, mozda ce neko deseti na osnovu dobre ideje moci da se nadoveze i nesto dobro i uraditi. Kontas? Kritika je rupa, daj dobar savjet radije!
Ništa bez plenuma i plenumaša.