Komentari (231)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDP je više štete uradio bošnjačkom narodu nego SDS
Damir je veoma dobro istakao da su Bosanci nekonstitutivna kategorija. Nazalost da je tako. Znaci, ko se bude izjasnio kao Bosanac ili kao neka druga nekonstitutivna kategorija, nece ucestvovati u vlasti niti ce se i za sta pitati. Zato je bolje izjasniti se kao dio neke konstitutivne kategorije, a bosanstvo nositi u srcu.
I šta kažeš, vi Bosanci će te doći po njega. Eto i ti sam za sebe kažeš da si Bosanac, zato što znaš da jesi Bosanac. To je duboko u tebi, samo ovih zadnjih godina voliš kao i mnogi drugi biti alternativac uz ideje SDA.
realnost je da damire da si bio seljačić da si sada seljačić i da ćeš i umrijeti ko gladni seljačić sve oko i ispred i iza je kriminal, sirotnijska seljačka glad i frustracija, pa u krug a mi bosanci ne voilimo takve, pa ćemo jedan dan i doći po tebe, ko što namjeravamo doći do povelikog broja takvih kao ti, neprijatelja bih
Ako bi mi mogao odgovoriti gospodin ministar -kako se neko može deklarisati kao Bosanac a u situaciji kada treba da se odluči između interesa svoje političke stranke i interesa države BiH opredjeljuje se za interes političke stranke ? Našim političarima odavno nije sveto ništa što je državno jer oni su tu radi ličnih interesa.
Kada bi se svi GRAĐANI Bosne i Hercegovine izjasnili prvo kao Bosanci i Hercegovci -pa onda ( bošnjaci-čitaj-muslimani , pravoslavci-čitaj srbi , katolici čitaj hrvati) tada ovi nacionalisti ,vođe nacionalnih stranaka ne bi mogli vladati. Bili bi počišćeni sa političke scene. Prije 20 godina su nam to nametnuli i dok smo se oporavljali od ratnih strahota na to nismo reagovali. Ali sada nakon poražavajuće ekonomske situacije u koju su nas ti nacionalisti doveli , građani trebaju biti pametniji i nadmustriti ih. Zaustaviti građana BiH i podjelu BiH . Zar nije dovoljno vremena 20 godina da shvatimo šta su nam uradili konstitutivni narodi( Srbi, Hrvati i Bošnjaci) i šta bi nam uradili kada bi se to nastavilo. Rađe ću biti i OSTALI nego jedno od ovo troje.( baka Srbkinja, dedo Hrvat, mama Bošnjakinja)- ja sam naravno nešto između i najbolje mi leži OSTALI ako već nema Bosanac i Hercegovac u tom kvazi ustavu.
Ti si Bosanac iz mjesanog braka, jer ti zena tako rekla da budes , al guzicu si ipak uvalio u fotelju za Bosnje. Nisi se odreko fotelje, da kazes ja sam Bosanac nisam Bosnjak, ja cu svoje mjesto traziti kad se ispravi ustav i mi Bosanci postanemo konstitutivni. Ovako prakticno uzima mjesto Bosnjama kao sto je Komsic uzeo kao Hrvat, a vamo ko fol Bosanac.
DOLE KONSTITUIVNA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA ! ŽIVJELA GRAĐANSKA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA ! SRUŠI USTAV KONSTITUTIVNE BOSNE I HERCEGOVINAE ! GRADIMO GRAĐANSKU BOSNU I HERCEGOVINU ! BRAVO DAMIRE HADŽIĆU !
Može da bu de Bosanac, ali mora da pokaže pravo finansijsko i imovinsko stanje. Ali ne ono koje je prijavljeno za provjeru. Koalicionom Fahrici fali dvanaest godina života i par stotina miliona KM.
REKETAŠU !, ODGOVORI LJUDIMA KOLIKI SU TI MAJČINI SUGRAĐANI BRAJKOVIČI DALI LOVE ZA IZGRADNJU ONIH VISOKIH ZGRADA PREMA AERODROMU. "POŠTENI CRVENI KMERI."u
Šćepo ti je od nikakva soja. Prišljemčio se Bošnjacima jer mu je tako naređeno. On ti porijklom od Kuča.
koristim ovu priliku da j.e.b.e.m svim b.a.l.i.j.a.m.a m.a.ter jer ste vi izdajnice bosnjackog naroda..svi vi koji ce te se izjasniti kao Bosanci i Hercegovci....glupsoni jedni za ne vidite da je to jedna velika namjestaljka.. zar ne vidite da je to samo napravljeno da se podjeli bosnjacki narod tako da sutra dusmani nam mogu reci vi niste vecina u ovoj drzavi jer ima vas samo 40% dok bosanaca i hercegovca ima jos 15% al u to mozda spada 5% srba 5% hrvata i 5%bosnjaka, r.e.t.a.r.di jedni zar ne kontate da ce oni koji budu zaokruzili bosanac svakako biti 99.8% bosnjaci ... ovo nam je ista navlakusa koja je bila u jugoslaviji .. kad su samo glupe b.a.l.i.j.e glasali da su jugosloveni dok su dva ostala naroda glasali da su srbi ili hrvati.. pa nas je na 91 popisu bilo manjina u skoro svim mjestima gdje bilo srpskog stanovnistva.. jer u svakom tom mjestu imao si bar 10-25% jugoslovena.. koji su ustvari bili bosnjaci, ali su pali na istu ovu taktiku koju koriste danas.. probudite se ovce
Ako si bosanac a ne bošnjak zašto onda ne napustiš mjesto ministra u državnoj vladi koje prema ustavu pripada bošnjaku?
Bio si, jesi i ostat ces lopov, kriminalac, hostapler, primitivac sa kravatom itd.
Ne izjasnjava ae ni srbin u Srbiji kao srbijanac nego kao srbin, a svakako je i srbin i srbijanac i pravoslavac, tako je i u Bosni svaki Bosnjak i Bosanac i Musliman, sve su tacne, ali da bi se izjasnio pravilno i ne izdo svoj narod ispravno je jedino Bosnjak, pogledajte nase prve komsije niko se ne izjasnjava kao srbijanac ili dalmatinac ili slavonac
OVO NEKI MALI ZLATOGUNDIN GALIJASEVIC,OVAKE TREBA INA IZBORIMA STROGO ZABILAZITI I STRANKE GDJE SU SE UHLJEBILI....
Bit ces ti sve samo da se docepas love,prvo si dupelizac i jad koji se nadrpo za dva zivota.Zivis u peterosobnom stanu koji je bio namijenjen invalidima,hanuma ti kupuje auto od sto hiljada u kesu,zaposlio si bivse zatvorenike po opstini,vecina te ne zna ali ima nas koji se sjecaju tebe i tvoje hanume,dok se nisi docepao mjesta nacelnika,sta si imao i sta sad imas.Nije vazno ko si vazno je gdje ce ti dusa,od harama onih kojima si mogao i trebao pomoci a nisi htio.Uhvati se ti reketa to ti najbolje ide.