Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Doseljavanje u grad je standardna pojava. Tada se se doseljenik prilagođava gradu u koji je došao. U Sarajevu je, nažalost obrnuto. Došli su i sa sobom donijeli svoje, ponekad poludivlje običaje i vladaju Sarajevom.
Sarajevo nije ni S od prijeratnog svima dragog i auteticnog olimpijskog grada humora Nadrealista i Rock n Rolla to je grad doslja koje SDA klika uci Hrvatski jezik i poducava ih da su Bosnuaci i Bosna pali s Marsa one godine kad je Turska okupirala Bosnu tu za SDA primitivce pocinje HistErija Bosnjaka
U Sarajevu danas osvanu ulice Fasista tipa Mustafa Busuladzic i onda se mi pitamo zasto nemamo podrsku normalnog svijeta dok mutavi mulac Bakir ne mice s mindera i vodi neku svoju mahalsku politiku i dođe pandemija i takvog mulca i mutavca i anonimusa niko u svijetu ne uzima za ozbiljno i takvom neda niti vakcine
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Privatni grad u privatnoj državi plemenskih vođa. Nekad grad mangupa i jalije. Danas grad begova i kmetova.
Steta sto Sarajevo nije u RS
Joj kad posrbice cije su babe snase trcale iza partizana 1945 i ulijetale u sarajevske gospodske kuce, kad oni krenu govoriti ko je Sarajlija, a ko nije i kako su neki tamo iz Istocne Bosne seljaci sto su protjerani iz Istocne Bosne ili Sandzaka?
Iskreno ovaj grad mora i moze biti bolji i napredniji od Zagreba i Beograda, samo treba da se rijesi par klisea, da se uvedu visoke kazne za anomalije i red, rad, disciplina. Naravno prva stvar je da se rijesi onaj apartheid garavi blok koji trenutno na sve vaznije funkcije u gradu postavlja ne nebosnjane, nego antibosnjane. Ne, Sarajevo je bosnjanski daytonski grad, treba imati identicno nebosnjana koliko Bjeljina i Neum imaju neposrbica i nepohrvatica.
U toku je proces stvaranja od Sarajeva distrikta kojim bi vladali antibosnjani, dok bi Bosnjani punili budzete. Tako da nam predsjednik vlade Kantona Sarajevo koji u svojim rukama drzi milijardu maraka budzeta naglaseno "ja nisam Bosnjak", nego "ostali", a vidi slucajnosti i mlada dama koju je jucer predlozio SDP je takodjer "ostali"?
Jeste li čuli za proteste, onako pitam...
Sve je unisteno definitivno. Rat nije napravio sta je napravljeno u posljednjih par dana.Niko me ne zanima i 100% sam siguran da su svi isti.Ljudi ko god ima ikakvu priliku potrazite srecu negdje drugo. Trba da se zalazemo , nadamo i odricemo svega i svacega da bi ova bagra uzivala. Mislim da je svjetlo ugaseno
Ja kad sam dosao u Njemacku Radio sam sve da prihvatim ponasanje Njemaca,da se prilagodim i dan danas to radim.Ali u mom rodjenom gradu svi koji su dosli mi se trebamo njima prilagoditi.Zar nebib trebalo bit drugacije.Ali i ovdje je slucaj naroda koji je dosao iz orijentalniji zemalja ocekuje da se Svabo njemu prilagodi.Pa zato nije do naroda nego do neceg drugog,a svi znamo do cega.???
Hajde ne seri. U Sarajevu su vecina doslje, a najvise ih je sljeglo nakon WW2 1945 godine. Tad su bradati "Valteri" sa blatnjavim cizmama ulazili u Sarajevo.
Sandzaklije, istocna Bosna, bijesna kola, markirana odjeca, nargile, turbo folk, povezanost sa sisanjem javnog budzeta ( to se smatra uspjehom ) ili satro privatne firme kojima institucije (stranke) nabacuju poslove. To je Sarajevo danas. Fikret slika i prilika uspjesnog "sarajlije"
SRETAN NAM DAN GRADA SARAJEVA,BOLJE NISMO BI ZASLUŽILI!!!
Gdje god komunjare, vojvoda Kojovic i nastavnik fizickog vaspitanja umijesaju prste nastaje rasulo i haos. To se desilo u Tuzli, Mostaru, Gorazdu, Sarajevu itd,
Sarajevo ljepse nego ikad prije
Na niske si grane spao moj rodni (voljeni) grade...
Sarajevo je selo
Političko Sarajevo
Ovaj grad je na posljednjim izborima pokazao da mozda jos uvijek ima snage da se izbori sa primitivizmom ili se mozda stvorila lazna slika uzrokovana sumnjivom i sarenom politickom scenom?
Dobro jutro Sarajlije i stanovnici Sarajeva
Odavno Sarajevo nije ono što neki propagiraju.....
Što se tiče nadrealista došli smo do HEPEKA !