Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bez zamjerke, nije tačno da je 1992. godine Sarajevo napadnuto 6. aprila. Napadnuto je dan ranije, 5. aprila, kad su poginule Suada Dilberović i Olga Sučić. Ne znam ko i po kojim kriterijima određuje datume, ali iz prve ruke znam da je 5. april 1992. dan kad je započeta agresija i Sarajevo opkoljeno.
Sarajlije narod kratke pameti i zaborava.. Dok u zapadnoj evropi narod cuva i odrzava svoju nacionalnu tradiciju, Sarajlija se stidi onog sta jeste i uvjek bi zelio evropljan biti. Koji paradox
Sarajlija se nikad ne sdidi ono sto jest. Sarajlija je uvijek bio i bice EVROPLJANIN. I to sa ponosom kazem evropljanin. Dobro si to primijetio HanVan nesto Sarajlija je u prvom redu EVROPLJANIN pa onda sve drugo. Capisi?
^. aprila 1945.g. Nacisticki okupator je napustio (nije otjeran borbom) Sarajevo i na to mjesto je uskocio drugi Okupator, tkz. Antifasisti, partizanske jedinice koje su se sastojale uglavnom od svjeze obrijanih cetnika. O kakvim je "Antifasistickim" oslobodiocima bilo rijec najbolje govore imena Sarajevskih ulica od 45.-95.g. koja su nosila imena Srbskih djenerala i vojvoda iz 1. svj. rata.
apelujem: posaditi vise vrba uz korito Miljacke...
Kolika pažnja 6. aprilu 1945. (5 članaka) a koliko malo agresiji 1992. Očigledno da Bosnom vlada isti onaj mentalni sklop iz 1945. koji je i porodio ono iz 1992. ("Tuci Velušiće tamo nema Srba!").
Čekaj 45. was je JNA oslobidla od fašizma, pa ja 92. ta ista JNA bila fašizam, a ne Alija koji se zalagao za bukvalno klerofašističko društvo u kom "musliman ne može biti individua"?
Čestitam Sarajevu Dan grada. Pozdrav iz Krajine, sličnu smo muku '90ih u bihaćkom okrugu prošli, da se više ne ponovi i ne zaborave borci koji su nam omogućili da slobodno kročimo našom BiH.
Još kad bi vam dali VAŠE pare da izgradite infrastrukturu a ne da se sve trpa u Sarajevo...
Boze koliko ja volim ovaj moj grad. Moje Sarajevo, kad setam gradom il vozim se , osjecanja me neka posebna preplave uvijek tako. Ponosna Sarajka🥰
Vi ste se stvarno, ali STVARNO naduvali vlastitog prdeža... I sad treba neko iz Šumkse i Kamenjara dobrovoljno da kičma a sve da ide u SOROOOJVO, ZAŠTO BI PRISTALI?
16. Muslimanska je prva ušla u Sarajevo 5. Aprila 1945 pa je zato Sarajevo napadnuto 5. Aprila 1992.... HVO je napao Mostar 9. Maja na dan pobjede nad fašizmom. Pametnom dosta! Mi ustvari periodično bijemo uvijek jedno te istu bitku u različitim vremena sa drugim generacijama.
I onda 31. godinu poslije opsade ponovo Strani okupator izabra glavnog tužioca i sudiju iz okupatorskog naroda koji pokrenu novo suđenje oslobodiocima (Dobrovoljačka), a okuptorskim vojnicima - jok! Naravoučenje: okupatori se ciklično smjenjuju a okupirani čekaju novi ciklus okupacije.
Ako se vi stalno ponovo nađete u istoj priči, možda je do vas?
Svim sarajkama i sarajlijama sretan dan grada! Sarajevo - nepokoreni grad!
Pamti pa vrati, kad dodje vakat !!!!
A HVO jedinice ne spominjete u odbrani grada?
Kakve jedinice? Kakva odbrana? Svi znamo kako je hvo pomagao srpskom agresoru tako sto je granatirao Sarajevo iz Kiseljaka i kada je pokusana deblokada Sarajeva u ljeto '95 hvo je ponovo 'pomogao' tako sto je prepustao polozaje srbima oko Kiseljaka i dodatno otezavao akciju. I da ne spominjemo kako su srbi i hrvati zajedno ubijali civile Bosnjake iz Kiseljaka zato poklopi se i suti Boga ti.
Najdrazi grade sretan ti tvoj dan
Brzo smo sve Zaboravili sjetimo se 6 aprila i to je to i dalje nas Ubijaju Zlo nam Rade Ugnjetavaju samo sad bez metaka i uz pomoc Izdajnika
Ako je tebi ovo ugnjetavanje stvarno imaš psihički problem...
Po Nasoj Stranci i Sdp svi smo Krivi za rat a sto bi rekao Nermin Niksic ima i casnih Boraca Vojske Republike Srpske mamu vam Izdajnicku
I opet će se Sarajevo odbraniti 6 aprila ali sad od domaćih izdajnika