Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da sam novinar malo bih se potrudio. Napravio dijagram, usporedio godine. Informacije lahko dostupne na stranici federalnog zavoda za statistiku. Ovako, hrpa teksta, o brojevima bez brojeva, djeluje nekvalitetno.
"Želio bih da premijer Nermin Nikšić i Vlada FBiH jasno kaže ljudima gdje je novac, gdje su stotine miliona KM uzetih od onkoloških pacijenata, penzionera, za nabavku džipova, za kupovinu zastupnika, oni su amandmanima zadovoljavali pojedine zastupnike u Parlamentu da bi pribavili ruke za glasanje"
Jedva ono objavi i ovaj textbox
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tesko nama kad si nam Ti Ministar covjek koji je 13 godina studirao za nastavnika fizickog a prije ministarskog mjesta bio Komercijalista
Direktor elektroprivrede bio na celu Gracanickog vodovoda. Trojkini mladi i kvalitetni kadrovi. Nisu ni sebijini kadrovi nista bolji da naglasim. Jedino za efendica mozes rahat glasat ili za vukanovica ako si u rs
Nemoj tako, ganjao se prosjek možda
Zajedno sa Niksicem i stranackim pajdasima je odgovoran za ogroman minus u budjetu. Hitno treba da podnese ostavku. Nezaposlene je zelio a i sad to zeli da ostavi bez zdravstvenog. Pri tome da ih natjera da rade za minimalac koji nikad nije povecan, penzioneri nikad nisu dobili zasluzno povecanje penzijs.A radnici njih barem 70 posto ostaju na minimalcu i ono ako dobiji kroz koverte u novcu. Ali zato za proslavu nove godine i 400.000 za vozni park ima novca.
Ovaj tzv ministar je nevidjena stetocine njegov jedini cilj je pomoci udruzenju robovlasnika jel je za to dobio pare Eci, Nenadicu i Smajlovicu da dodju do skoro besplatne radne snage za crkavicu tj 580 km tj minimalc. Pritisli ga penzioneri.Tako da priprema zakon o radu koji nece stiti ni postojece radnike a koji ide samo na ruku robovlasnicima. Ni govoru o povecanju minimalca, zakonske zastite od mobinga, radnickim pravima. Novi zakom o radu je izuzetno stetan po radnike.
Odseliše ljudi u normalne zemlje, kasno vam je sad o tome raspravljati. Ostaje opcija uvoza sa istoka i to je to...
ma hajdeee...ste ste " popili" 700 miliona viska??
reko sam ja vama davno da ćete pekara u minhenu tražit. istina morete i u islamabadu i bombaju, što da ne, jer interes kapitala je veći i od države i od naroda. narod more i nestat, al kapital mora ostat nedodirljiv.
Pa zato ste izabrani i sjedite na pozicijama, na nadjetet rjesenje... Ili sta ste vi mislili, da je pobjediti na izborima kao obiti na lutriji.... Tik, tak, tik tak.....
Samo skinuti bagru sa biroa sto rade na crno il neosigurani a sjede na birou i rijesen problem.
Nisu oni krivi sto su neosigurani,nego gazde za koje robuju
Sta ce vam radnici vi da ste to htjeli nebi toliki narod raselili. Kada zelis radnika zakonom odredis najmanju osnovu plate npr 1600Km da bude najmanja. Tad bi imali.
Pa jel ja treba da nudim rjesenje?kome ti to govoris?jesam ja ministar?isto da odes doktoru a on ti kaze, pa vidite gospodine, vas bi trebali izlijeciti hajte sad kuci ..
to su miistre opštepoznate činjenice da se smanjuje broj radnika itd.Kljucno pitanje je šta nametnuta Vlada radi za prevazilaženje tog problema,zašto nije donijela set mjera ,kao što je rasterečenje i smanjenje doprinosa na placu , o cemu je SDP govorio u opoziciji ili sta je sa najnizom placom od 1000KM itd.Vlada i jeste da rhešava te probleme a ne da mijenja auta
Vade penzionere place ministara, poput tvoje...
valja raditi jarane, nema više šuplje, seminarie neke završio, kurseve faozzon, hajd radi sad
Jedna od najvecih prevara zvana ministar - Adnan Delic? Pitajte ga samo gdje je peletara ? Ko je pojede ?
Jedna od najvecih prevara zvana ministar - Adnan Delic? Pitajte ga samo gdje je peletara ? Ko je pojede ?
Ovaj Delic je cist promasaj,pojma nema lik,samo je veca ubleha onaj Hasicevic iz zakljucavanja cijena(podvala ljudima),ja sam sokiran njihovim laktanjem,a totalnom nesposobnoscu.