Komentari (216)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba izaći na proteste! Ne da treba, nego je to obaveza svih nas koji volimo BiH!! Ali isto tako, treba organizovati proteste zbog kriminala, malih plata, visokih cijena... !! Mi smo ti koji mijenjamo državu, političari su samo alat za to! Oni ne vladaju državom i narodom nego treba da im služe!! Kad to shvatimo, moći ćemo nešto promijeniti!!
Nisam shvatio, jel treba sutra izaći na proteste pošto kriminalci organiziraju te proteste?
Protesti ne pomazu ako ce izaci samo par hiljada ali ako izadje pola miliona onda ce biti promjene ili rat!
ja bih radije izasao iz države nego na proteste...
I tamo ces morati na proteste kako je krenulo
Zavnobih kaže Bosna zemlja Srba Muslimana Hrvata Dejton Bošnjaka Srba Hrvata e sada da bi Građani došli tpa Brisel EU treba konsenzus na parlament BIH pa Visoki promjena ustava ala Dejton 2 a ovako samo DF iz Federacije teško samo brljava Dejton garantira USA EU Njemačka Francuska Rusija Hrvatska Srbija Željko ne blamiraj se
OHR zakon se njemackim zeljeznicama svidja.
E Komšo patak te da nisi došo u yBjele dvore nebi trebali ni protesti da narod noge troši na ovim vrućinama da kome pozli
handre nas 30 god i sta sad treba da ih podrzim da mogu jos da nas pljackaju,ne moze nam biti gore nego sto je sad ,bolje protest da se protjeraju radikali sa sve tri strane
Meni nije jasan Komsic,jer se buni protiv izmjena koje u praksi,po mom misljenju,idu u korist njegovom koalicionom partneru SDA kojeg on podrzava,isto kao i HDZ-u,posto ovaj cenzus od 3% oduzima mogucnost gradzanskim strankama da u dom naroda predloze Hrvati tipa Miletic i sl.i time SDPi NS pretvara u bosnjacku gradzansku stranku i svodi ih na bosnjacki dio BiH.I sad najednom,on nije smetnja i moze se kandidovati u predsjednistvo.U mojim ocima pragmatican do savrsenstva.
Po mom razumjevanju,ovo Smitovo izbacivanje iz doma naroda onih konstitutivnih i ostalih koji neprelaze cenzus od 3 posto,a to su vecinom oni koji su posle rata ostali da zive sa drugim narodom jer su bili u ratu uz drugi narod,u praksi ce rezultirati sledece:Da ce hrvate i ostale koji su se borili u Armiji BiH sa bosnjacima protiv HVO-a u domu naroda predstavljati HDZ a bosnjake koji su se borili u HVO-u i HOS-u protiv armije BiH ce u domu naroda predstavljati SDA!?
Pa dobro ako bi i takvi bili ali Edib Fejzić da predstavlja Hrvate to nikako nije moralno.
Da li se odlukom o ukidanju konstituitivnosti u izbornoj jednici kada pripadnicima jedne nacije pada njihov broj ispod "3%" uspostavlja (snizava) minimum potrebne konstituitivnosti na drzavnom nivou? Do sada je mislim taj broj bio negdje oko 10%.
ovaj uhljep bi bio ustanju rat izazvati samo da ostane u fotelji
Možete proteste okačiti mačku o rep, i dalje večina od vas živi na ivici siromaštva ...
Ne bi ove odluke OHR- a odn Visokog predstavnika bilo da nije u toku agresija Rusije na Ukrajinu, sa svim refleksijama i posljedicama na ostatak Evrope i na Balkan. Ovim se znatno ubrzava ulazak u NATO!!! Ko to ne vidi , ili je zlonamjeran ili je politički laik, amater.
Gospodin Željko Komšić je spreman da se skine do pasa, i legne ispred prvog OHR auta. I ne ne, on se neće pomeriti. Samo prego njega mrtvog možete menjati izborni zakon.
Jel možemo i mi Srbi da se pridružimo protestu? Imamo i mi svoje razloge da ne volimo tog ljigavog Švabu.
Ne vi ne možete,vi ste tek u trećem redu
Nema prave bune i pobune bez Srba da se Srbi pobune Švabo bi dobio moždani odmah bolje da se nebunimo otiće i Švabo a i ovaj naš karabaltić horo Sejdo svađalica sada na izborima u mirovinu u Kiseljak da pije gemišt
Baš me zanima koliko vas je pročitalo odluku VP? 99 % neće znati zašto su protesti.
‘Bonske ovlasti’ ne uključuju i stavljanje van snage već postojećih presuda Evropskog suda za ljudska prava. OHR jeste tumač Dejtona, ali nije tumač Evropske Konvencije o Ljudskim pravima. Neko se izgleda doobro zaletio… u zid.
Molim klix da sve koji spomenu nerede ili rat prijavi nadležnim tijelima.