Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nad Bošnjacima je u istočnoj Bosni u WW2 počinjen genocid strahovitih razmjera. To nije bila Srebrenica te odvajanje muškog od ženskog, četnici su ubijali i djecu i starce, trudne majke i stare nane.
najvece zrtve drugog svjetskog rata ubjedljivo :)
Adil Zulfikarpasic svjedok: https://www.dialogos.ba/adil-zulfikarpasic-put-u-focu-1942/
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
U drugom svjetskom ratu je nad Bosnjacima pocinjen Genocid na Drini.To je potvrdio Nadz i Koca Popovic kada su slali izvjestaje TITU.da su Drazini Cehetnici Nedicevci i Ljoticevci iz Srbije i C.Gore usli u Bosnu i pocinili Pokolj na Drini .nad Bosnjackom stanovnistvom.
Nakon posjete Hitlerova ministra vanjskih poslova Neuratha Beogradu 1937. godine, službeni Berlin je Andriću dodjelio odličje Velikog križa Reda njemačkog orla. Zasto je Andricu za razliku od svih tadasnjih muslimana oprosten ovaj period?
Odakle Ademaga dobri bosnjo a ustasa ma nije moguce zar nisu Israse bili Anto,Jozo, Franjo,Stjepan itd. Sram vas bilo da dobre bosnje svrastavate sa ustasama
e moj DIA žali se šefu Don Neonku što je istjerao strane eksperte iz Komisije
Ademaginu kucu treba urediti kao muzej.
Svaka čast Ademagi !!!
iskreno kapidzicu i ti jedes puno g.....koliko si samo puta podmetao trojki i obstruirao gradnju i poboljsanje u centru i starom gradu...Niko ne brani opcini da vilu renovira i upise je u vlastiti spomenik u gradu. a sto se tice polike i kulture tu treba sve potjerat u stale iz kojih su izmilil
Svakako taj most u Gorazdu nema nista od originalnog mosta, cak nije na originalnim kulama
Kapiddic je sve upravu
Koji su kriteriji objavljivanja i svrha ovih komentara ako Klix ne dopušta iznošenje historijskih činjenica oko formiranja Crne legije kao reakcije na zločine četnika u Podrinju?
Upravo tako
Zločin ostaje zločin i najmanje je bitno ko ga je počinio! Ko god napravi zločin taj je prvo zločinac pa onda sve ostalo. Nema potrebe za rehabilitacijom zločinaca, pogotovo nema potrebe za povlačenjem paralele između višegradske ćuprije i privatne kuće zločinca!
Na zlocin se mora uzvratiti zlocinom a ne kukanjem i visedecenijskim placom.
NEPRISTRAN? NEPRISTRAN? koja je to rijec :D
A zašto je Ademaga kontroverzna ličnost, je li Antiša isto kontroverzan?
Kapidžiću, kuće je Ademagina, a most u Goraždu nisu izgradile Čičine falange, postoji određena, iliti stanovita razlika.
jakako drastična razlika
kod mene je dedo bio u crnoj legiji pa sam tako dobio domovnicu na cemu sam mu zahvalan.
Boli me racku sta je bilo prije sto godina.Daj pare sad
I četnički i ustaški pokret su jednako bili opasni za Bošnjake. To se vidilo i 1993. Dia žali za Ademagom. A ovu istočnu Bosnu koristi kao sredstvo.
Pogledaj ti autobiografski film "Glup gluplji"